Dr. Michael Laitman

A válság mindenkit tisztára mos majd

 Kérdés:

Az egyik legfontosabb eleme a kabbalisztikus belső haladásnak a “gonosz felismerése”. Nem kellene, hogy a kollektív tudatban is legyen hasonló felismerés? Ön azt írta:

“Csak egyetlen lehetőségünk van világunkban, hogy az eseményeket befolyásoljuk: azáltal, hogy egyre jobb környezetet, társadalmat teremtünk, mely minden embert befolyásol majd. Ez a környezet megváltoztatja majd mindenki prioritását a testiről (csak megszerzés, és a mások kihasználása) a spirituálisra (adakozás és szeretet).

Ez így is van. Azonban a Kabbala nemes alapelvei soha nem kerülnek majd alkalmazásra, mivel a teljes oktatás, gazdaság, média, kormányzás, és így tovább a Federal Reserve Bank, az IMF, Világbank, és más nemzetközi bankok által vannak kontrollálva, és intézkedéseik következtében a társadalom minden részét irányításuk alá vették.

Válaszom:

A válság mindenki tisztára mos majd, és azután mindenkiből “jó kifiú és jó kislány lesz”. Ez azért van, mert nem rendelkezünk mással, mint az élvezetek iránti vággyal, és amikor rosszul érezzük magunkat, akkor képesek vagyunk bárkivé, és bármivá válni. Minden megteszünk azért, hogy jól érezzük magunkat, anélkül, hogy haboznánk, hogy bármelyik alapelvünket is feladjuk. Pontosan ezért olyan könnyű minket irányítani az önzőségünkön keresztül.

Majd olyasmit látunk, ami még soha sem történt meg: hirtelen mindenki “jó kisfiúvá, és jó kislánnyá” változik. Az emberek altruisztikussá válnak annak érdekében, hogy túléljenek. És akkor majd mindenki megérti a felebarát iránti szeretet magasabb értékét. De az emberek nem csak azért fogják mindezt értékelni, mert az kényelmet és biztonságot ad nekik, hanem értékelik majd azt önmagában is. Igazából az emberek annyira értékelik majd ezt az tulajdonságot, hogy még akkor is, ha a világ minden gazdagságát felajánljuk nekik, akkor csak azért fogadják majd azt el, hogy másoknak hozzanak hasznot vele.

De van ennél egy gyorsabb és könnyebb út is, mely ugyanehhez az eredményhez vezet: felfedezhetjük a Teremtőt, a Felső Világot és a köztünk levő kapcsolatot a kabbala tanulása által. Amikor az emberek meglátják a természetben és minden ember között jelenlevő öszzekapcsoltságot, azonnal elkezdenek megfelelően viselkedni – és a válság eltűnik majd.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.