Dr. Michael Laitman

A világ szomorúsága igazából a Teremtő felhívása, hogy egyesüljünk Vele

 Kérdés:

Amikor átérzem a világ szomorúságát, nem hibáztatom a Teremtőt?

Válaszom:

Nem, amennyiben a világ szomorúságát oly módon értékeljük, hogy az a Teremtő meghívása, hogy egyesüljünk Vele. Amennyiben segítünk abban, hogy a világ is hasonló módon érezzen, és megértjük, hogy a tökéletességet csakis a hiányosságokon keresztül érhetjük el, akkor igazat adunk majd a Teremtőnek, és ebben az esetben csak annyi a feladatunk, hogy segítsük a világot.

Kérdés:

A mai reggeli lecke alkalmával azt mondta, hogy minél alacsonyabb szinten van a személy, annál több örömet talál a Teremtő a személy erőfeszítései által. Ez nekem megalapozatlan kijelentésnek tűnik. Hogyan vagyok képes ezt leellenőrizni, hogy tudjam, hogy Ön igazat mond vagy sem?

Válaszom:

Először is mindezt a kabbalisták mondják el nekünk, azok, akik már áthaladtak ezen az úton. Emellett még mostani világunkban is láthatjuk, hogy a szülők a legkisebb újszülött által kapják a legnagyobb boldogságot, és minél nagyobbá válik a gyermek, annál kevesebb örömet okoz szüleinek.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,642 seconds.