Dr. Michael Laitman

Előbb utóbb a világon mindenkit a “szomszédunknak” fogunk nevezni

 Kérdés:

Kezdhetünk- e úgy gondolkozni az egész emberiségről, mint szomszédaink, ahelyett, hogy csak a Bnei Baruch csoportot tekintjük annak? Talán akkor gondolataink képesek lesznek a világban változásokat okozni?

Válaszom:

Amit ön írt az igaz: A világon mindenki a “szomszédunk”. Azonban jelenleg azokat tekintem “szomszédomnak” akihez kölcsönösen közelebb tudok kerülni, a közös célunk, és közös igyekezetünk által. Más szóval, ezek a kabbala csoportban található barátaink. De fokozatosan ez az egész világot magába fogja foglalni, ahogy ez a vágy mindenkiben kialakul majd.

Kérdés:

Mit jelent az, hogy a szomszédomért mondok imát, ha én vagyok az aki korrekcióra szorul?

Válaszom:

Azáltal, hogy imát mondunk a szomszédunkért, kapcsolatot alakítunk ki vele. És abban a mértékben melyben imánk őszinte, felfedezzük önzőségünket. Ennek eredményeképpen az ima a személyes korrekcióra vonatkozó könyörgéssé változik. Ezért van az, hogy héberül az “ima” szó (Lehitpalel) azt is jelenti, hogy “ítélkezni önmagunk felett”.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,126 seconds.