Dr. Michael Laitman

Lehet, hogy a szerelem és a szex képes lesz minket kielégíteni a válság ideje alatt?

 Híradás: (a BBC News által):

Lehet, hogy amikor az embereknek szükségük van valami fellélegzésre a pénzügyi gondok közepette, a testi kontaktus által kínált természetes gyógyuláshoz folyamodnak? Helen Fisher professor a Rutgers Egyetemről azzal érvel, hogy a pénzügyi gondok okozta tiszta stressz általában megnöveli a az agyban a dopamin szintet, mely anyagot a romantikus szerelemmel azonosítunk.

Kommentárom:

A vágy a teremtés alapanyaga, beleértve minket is. A mi legalapvetőbb esszenciánk a vágyaink kielégítésére vonatkozó akaratunk. Mindezt bármilyen lehetséges eszközzel megpróbáljuk elérni, és bármilyen lehetséges mértékben.

A válság ideje alatt az emberek vágyai megváltoznak, mint ahogy a vágyaik kielégítésére szolgáló lehetőségek is változnak. Mivel az emberek nem képesek a szokásos forrásokból kielégíteni vágyaikat, visszatérnek a legtermészetesebb forráshoz – a szerelemhez és a szexhez.

Azonban manapság még ez sem működik, mint megfelelő kielégülés, mivel vágyaink globális vágyakká alakulnak, amiket csak abban az esetben leszünk képesek kielégíteni, amennyiben mindannyian egyetlen egységgé válunk.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,764 seconds.