Dr. Michael Laitman

Lehet, hogy a folyók átirányításával csökkenthetjük a globális felmelegedés hatását?

 Híradás: (az External Economic and INternational Relations Department of Moscow által):

“Víz és a Világ”. Eljött az idő, véli Moszkva polgármestere, hogy ismét megvizsgálják annak a tervnek a lehetőségét, hogy néhány északi folyót átirányítsanak a déli régiókba, és a szomszédos államokba. “1986 óta, amióta a programot leállították, az Ob folyó hozama 25 köb kilóméterrel növekedett. Mindezt felhasználhattuk volna a folyóból, ezzel helyrehozva az Észak Atlanti Óceán felmelegedésének következményeit” mondta Y. Luzhkov.

Kommetárom:

Az embernek nincs joga, hogy beleavatkozzon a Természetbe. Mi csak annyit vehetünk el, és fogyaszthatunk a természetből, ami a túlélésünkhöz szükséges, anélkül, hogy bármit is megváltoztatnánk. Ez az egyetlen módja annak, megőrizzük a természetes környezetünket, és harmóniában maradjunk vele.

Azonban az ember önzősége állandóan növekszik, és időnként kitör, minket nagyobb és nagyobb ellentétbe helyezve a Természettel, mivel a Természet az altruista. Ennek következtében az emberi társadalomban is konfliktusok következnek be, és még saját magunkkal is ellentétbe kerülünk. Mivel az ember az egyetlen önző teremtés, ő az egyetlen mely ellenkezik a Természet általános harmóniájával.

Ennek a a hozzáálásnak egy másik nevezetes jellemzője azok az ambíciózus aktivisták, akik állandóan megpróbálják “megjavítani” a világot. Ehelyett azon kellene elgondolkodniuk, hogyan kell kijavítani az emeberiséget. (olvassuk el Báál HaSzulam “Béke a Világban” című cikkét).

Az emberiség elhanyagoló és felsőbbrendű hozzáállása a Természethez, mely együtt jár azzal, hogy nem érti meg saját szerepét, és életének célját, az emberek azon törekvése, hogy uralja, és irányítsa a Természetet, elkerülhetetlenül a kihalás felé vezeti az emberiséget!

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,306 seconds.