Dr. Michael Laitman

Kik voltak a főbűnösök az emberek által keltett gazdasági katasztrófában?

 Híradás: (a The Guardian által):

“25 ember az összeomlás központjában” A Nagy Depresszó utáni legnagyobb gazdasági probléma nem egy természetes folyamat következménye, hanem egy emberek áltak okozott katasztrófa, melyben mindannyian részt vettünk. A Guardian City szerkesztője Julia Finch kiválasztott 25 egyént, akik leginkább hozzájárultak ehhez a válsághoz: Alan Greenspan, a US Federal Reserve elnöke 1987 és 2OO6 között, Bill Clinton korábbi amerikai elnök, Gordon Brown angol miniszterelnök, George W. Bush előző amerikai elnök, Warren Buffett milliárdos befektető, Soros György spekulátor….

Kommentárom:

Ellenkezőleg, a válság senkinek sem hibája, mivel mindez annak kifejezése, hogy az emberiség nincsen harmóniában a következő globális szintű fejlődési fokunkkal. Így ahelyett, hogy bűnösökre vadászunk, a válságot úgy kell szemléljük, mint egy felhívást a változásra.

Azáltal, hogy kielemezzük a válságot, felfedezhetjük hiányosságainkat. Felfedezhetjük mi a baj velünk most, és összehasonlíthatjuk mindezt azzal, “milyennek kellene lennünk”. És ezek után, amennyiben megfelelően korrigáljuk magunkat, kilábalhatunk a válságból, és egy új, jobb civilizációt építhetünk.

A válság mindent elsöpör majd a múltból: az elavult szociális kapcsolatokat, kultúrákat, vallásokat és gazdasági és kereskedelmi kapcsolatokat. Az ezekből kikelő új világ ellentétes lesz a mostani világunkkal.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,119 seconds.