Dr. Michael Laitman

Az oktatás célja a tökéletesség, és a Természettel való hasonlóság kell, hogy legyen

 Kérdés:

Robert Kiyosaki már válaszolt az oktatással kapcsolatos kérdésre “Ha gazdag, és boldog akarsz lenni, ne menj iskolába” című könyvében. Azt írja, hogy egy szabályozatlan osztályos társadalom kezd kialakulni, amikor a tanár arra kényszerítí a tanulókat, hogy egyénileg oldják meg problémáikat, anélkül, hogy adna nekik lehetőséget arra, hogy a gyengébb tanulókat segítsék, főként, hogy azt kockáztatják, hogy büntetést kapnak a segítésért. A gyerekek valójában akarják egymást segíteni, és ezért támogatást érdemelnek, de ehelyett büntetést kapnak érte.

Az iskolák teljes történelme azt mutatja, hogy a gyerekeket önzőknek és individualistáknak nevelik, osztályzatokat, versengést használva, hogy megmutassák ki a jobb, és így tovább. Amennyiben az iskolák arra tanítanák a gyerekeket, hogyan dolgozzanak csapatosan, ha a gyerekeknek együttesen kellene problémákat megoldaniuk, egy teljesen más fajta generációt lennénk képesek kinevelni. Ennél fogva az összes önző hibát a saját iskoláinkban neveljük gyermekeinkbe.

Válaszom:

Egyetértek önnel. Megpróbáljuk kijavítani ezeket a hibákat az újonnak készülő oktatási rendszerünkkel. Ennek a rendszernek a legfontosabb célja, hogy egy olyan környezetet hozzon létre, amely mindenkinek azt a vágyat adja, hogy együtt működjenek.

Az iskola legelső, és legfontosabb sorban a gyerekek megfelelően szervezett társadalma, mely a gyerekeket egy bizonyos módon fejleszti ki. A társadalom mutatja be a példákat, az értékeket, és a célokat, mely minden minden diákot segít abban, hogy különleges személyekké váljanak. Egyenlőre semmilyen hasonló nem létezik világunkban, még a privát iskolákban sem. És mindez azért van, mert az iskolák nem tűzik ki céljuknak a tökéletességet, és a Természettel való hasonlóságot. És így nem is tlálhatjuk meg ott a Körbevevő Fényt (Or Makif).

A tény az, hogy a Fény, és nem a környezet az, ami az embert korrigálja. A környezet csak segít a Fény vonzásában. Ebből kifolyólag semmilyen rendszer, vagy módszer nem képes ily módon működni, kizárólag a kabbalisztikus, mivel csak az képes a Korekció Fényét és Erejét a személyhez vonzani.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,622 seconds.