Dr. Michael Laitman

Hogyan kell, hogy a gyerekek az erőszakra reagáljanak?

 Kérdés:

Amikor a fiamat az óvodában zaklatják, és a többi gyerek megüti, harcoljon vissza? Ha nem engedem neki, akkor a zaklatás tovább fog folytatódni, és el is veszti önbizalmát, azt érzi, hogy igazságtalanság történt vele, és gyűlölni fogja az őt zaklató gyerekeket. Függővé válik, és panaszkodóvá válik tanáraival és szüleivel kapcsolatban.

Válaszom:

Természetesen a legjobb dolog, és a nevelés célja az, hogy a gyerekek barátságosan viselkedjenek egymással. De ameddig ez nem így van, addig vissza kell ütnie, és kűzdenie kell! A kettő nem ellenkezik egymással.

Mint egyenlőnek kell kűzdenie a többiek ellen, de a gyerekek ennek ellenére meg kell hogy kapják a megfelelő magyarázatot, hogy legjobb, ha szépen barátságosan játszanak. Ez a magyarázat a tanárok dolga.

Kérdés:

Ön azt mondja, hogy nem szabad, hogy a gyerekeket úgy büntessük, mint az állatokat. Másrészt azt is hallottam Öntől, hogy néha megengedhető, hogy pofon vágjuk őket. Mit tesz akkor, amikor annak ellenére, hogy beszél gyermekével, mindent elmagyaráz neki, de az mégsem hallgat Önre? Mennyire lehetünk szigorúak? Hol a határ?

Válaszom:

Ez egy nagyon általános kérdés! Rendelkezünk a kabbalisztikus oktatásban járatos szakemberekkel, írjon nekik ezzel kapcsolatban: email cím

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,688 seconds.