Dr. Michael Laitman

A gyűlölet és a gonosz a saját belső állapotunk külső megnyilvánulása

 Kérdés:

Lehet, hogy a Hamasz tagjai is az én belső edényem (kli) részei? Amennyiben így van, akkor miért harcolnak ellenem?

Válaszom:

Az ember nem más, mint egy vágy, mely csak azt képes érezni, ami magában benne van. A vágy az összetett, sok részből áll, amely a világról alkotott képünket tükrözi. Mivel vágyaink nincsenek korrigálva, teljesen ellenkezőleg érzünk, mint a Teremtő, ahelyett, hogy úgy észelelnék Őt, ahogy igazából létezik. Ezért érzékelünk háborúkat és szenvedést.

A személy minden ellensége saját magán belül lakozik, azok az ő belső állapotának kifejezései. Még, ha úgy is tűnik, hogy ezek kívül létezek, a külső világban, a tény az, hogy a világ csak a belső állapotunk külső tükröződése, mint egy mozi, mely saját vágyainkat mutatja.

Kérdés:

Amikor korrigálom magamat egészen az utolsó szintig, és elérem a Teljes Korrekciót, akkor nem fogok továbbá a világban gonosz dolgokat érzékelni?

Válaszom:

Amennyiben a világban még akkor is léteznek majd emberek, akik még nem korrigálták magukat, akkor még mindig látni foguk negatív dolgokat, mivel azok az emberek a mi vágyunk részei.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,609 seconds.