Dr. Michael Laitman

Mire kell a nőknek törekednie?

 Kérdés:

Az egyik lecke alkalmával azt mondta, hogy a nőknek az “adakozás az adakozás érdekében” tulajdonságát, míg a férfiaknak az “elfogadás az adakozás érdekében” tulajdonságát kell elérnie spirituális fejlődése alkalmával. Ez azt jelenti, hogy a nő nem emelkedhet az “adakozás az adakozás érdekében” szintje fölé?

Válaszom:

De emelkedhet, de csak abban az esetben, ha segíti a férfiakat.

Kérdés:

Ön azt mondta, hogy csak a férfiaknak kell elérnie a “Szeresd felebarátodat, mint saját magadat” szintjét a csoporton keresztül. Akkor mit próbálunk mi, a Bnei Baruch női tagjai elérni?

Válaszom:

A nőknek segítenie kell a férfiakat céljuk elérésében. Ezáltal tudnak a nők a saját teljes korrekciójukhoz elérni. Ugyanezt olvashatjuk a Tóra megkapása esetében is: a férfiaknak kell elérnie a kölcsönös garanciát (Arvut), és a nőknek kell őket ebben segítenie.

Kérdés:

Helyesen értem-e, hogy a nők feladata az, hogy irányítsa és segítse a férfiakat abban, hogy állati önzőségükből kiemelkedjenek? És lehet, hogy miután ez megtörtént a férfiak is más szemmel néznek majd ránk nőkre?

Válaszom:

Pontosan így van! Az emberiség női része irányítja igazából a férfi részt.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

68 queries in 0,695 seconds.