Dr. Michael Laitman

A Teremtő – a Természet általános Ereje – közöttünk van.

 Kérdés:

Nem vettem részt a Kongresszuson, de meghallgattam az előadásokat az Interneten keresztül. Már néhány éve tanulom a Kabbalát, de ez az első alkalom, hogy azt hallottam Öntől, hogy annak érdekében, hogy az önzőségünk fölé tudjunk emelkedni, minden percünket a két alaptétel: a “Nincsen más Rajta kívül” és “Ő jó, és csak jót tesz” között kell eltöltsük. Kipróbáltam, és működik! A kérdésem az: El kell azt higgyem, hogy a Teremtő máris közöttünk van, a csoporton belül, és Ön ezért javasolta ezt a megközelítést?

Válaszom:

Természetesen. A Teremtő közöttünk van, mivel Ő a Természet általános Ereje. Azonban mindez el van előlünk rejtve, mivel a mi önző tulajdonságaink különböznek Tőle. Azáltal, hogy korrigáljuk az önző tulajdonságainkat, fokozatosan felfedezzük őt az új, altruisztikus tulajdonságainkon belül.

Kérdés:

Ön azt mondja, hogy mindent a Teremtő irányít, és korábban egy a tanítványaival kapcsolatos kérdésre azt mondta, hogy mindegyiknek van állása, nincs közöttük semmirekellő. De a semmirekellők nem számítanak ugyancsak embernek? És nem is az ő hibájuk, hogy ilyenek, nincsen szabad válsztásuk, mivel a Teremtő irányítja őket.

Válaszom:

Ezt a magyarázatot mindenre használhatjuk mentségként, és mozdulatlanok maradhatunk mindörökké. Ön ülve maradhat, és semmit sem kell tennie, és azt mondhatja, hogy majd a Teremtő felébreszti, amikor Ő úgy akarja, mivel a semmit tevése is a Teremtőtől származik, és így tovább.

A Teremtő irányítása csak akkor lesz nyilvánvaló számunkra amikor azt magunkévá tesszük, és csak akkor leszünk képesek arról beszélni. De mielőtt ez megtörténik, mindezek a spekulációk csak filozófálások, melyet lustaságunk okoz.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

68 queries in 0,969 seconds.