Dr. Michael Laitman

Sikeres lesz-e a G-20 találkozó?

 Kérdés:

Április 2.-án egy újabb G-20 találkozó lesz annak érdekében, hogy megpróbálja a világot kihúzni a válságból. Mit tehetnek a találkozó résztvevői?

Válaszom:

Ezek az emberek sok mindent tehetnek, mivel lehetőségük van arra, hogy népszerűsítsék véleményüket. A világ válságban van, és a jelenlevő vezetők közül sokan megértik, hogy amennyiben minden ország csak magával törődik, akkor még nagyobb kárt okoz a világnak. Ebből kifolyólag az országoknak nem szabad elkülönülniük egymástól, egységet kell alkossanak. Azonban senki nem tudja, hogyan is tegyék ezt meg.

“Azért jöttünk össze, hogy létrehozzunk valamit, de képtelen vagyunk bármit is tenni” ez az amit egyenlőre mindenkinek bemutatnak. Megértik, hogy az országok nem zárkózhatnak el egymás elől, de nem tudják, hogyan oldják meg a dilemmát.

Szinte bizonyos, hogy valamit tesznek majd, de a jelenlegi ütemnek megfelelően bármit is tesznek, hamarosan kudarcra lesz ítélve, és senki nem fogja érteni miért nem vezett sikerre. Pontosan ugyanaz fog történni, mint ami Obama “Stimulus Terv”-ével történt.

Miért történik mindez? Mivel nem tudnak mit kezdenek a közöttünk levő egymásra utaltság globális törvényével, a “Kölcsönös Garancia”(Arvut) törvényével. “Ez a törvény azt mondja ki, hogy mostantól a megfelelő kapcsolatokat kell kialakítsuk egymás között, és mindez csak abból a megértésből származhat, hogy mindenki teljesen a másiktól függ”.

Húsz hatalma tudatában levő ember összegyűlik, mindegyikük nemzetek vezetői. Nem játszadozhatnak az emberekkel tovább, azzal, hogy hazudoznak nekik, és nyugtatgatni próbálják őket, mivel ez zavargásokhoz, éhezéshez, és minél nagyobb felforduláshoz vezethet. Ebből kifolyólag valamit ajánlaniuk kell a világnak.

Azonban a szabályzást és harmóniát nem a fizikai szinten kell kialakítani, hanem egy belső szinten – az emberek közötti kapcsolatok szintjén. Ez az ahol a törés bekövetkezett (a lelkek törése), és így jött létre az önzőség. Így itt kell a korrekciót is véghez vigyük. Ezért kell, hogy jelenlegi állapotunkat tanulmányozzuk, és azt az állapotot is, mely felé a Természet kényszerít minket. Meg kell, hogy tanuljuk, hogyan éljünk új világunkban, mint, ahogy a gyermekeinket is tanítjuk hasonló helyzetben.

(A Báál HaSzulam “A Szabadság” című cikkével kapcsolatos leckéből, 2009 március 13.-án)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,124 seconds.