Dr. Michael Laitman

A Próféták azok, aki segítenek nekünk abban, hogy kiútat találjunk a labirintusból

Amikor feltárjuk valakinek, hogy mi történik holnap, legyen az jó, vagy rossz, és a rendszerrel kapcsolatos ismeretünkből fakadóan az általa még nem ismert útra tereljük őt, akkor olyanok vagyunk, mint egy próféta annak a személynek a számára, mivel egy lépéssel előtte haladunk.

Mit jelent az, hogy felfelé haladunk a spirituális létrán? A mi világunkban ez az időben előre haladást jelenti. De mi az idő? Mit jelent az, hogy egy Kabbalista felgyorsítja, és szentesíti az időt? Ez annyit jelent, hogy felfelé halad. Más szóval, Ő már elére azt a szintet, amit a világ néhány évvel később fog csak elérni. Ezért van az, hogy amikor az emberekkel beszél, fogyelmezteti őket, higy legyenek óvatosak.

Ez olyan, mint egy labirintus, ahol néhány ember behatolt a labirintusba, és elvesztették útjukat, de a Kabbalista felülről nézi és irányítja őket: “menjetek jobbra, menjetek balra, most erre, és azután arra”. És így vezeti ki őket a labirintusból.

Ebben a világban számtalan labirintus van, melyeket kifejezetten számunkra terveztek. Ahogy behatolunk egybe, nem találjuk a kivezető utat, mivel mindegyik egy különleges kaland. De kalandunk veszélyessé válik, és azok akik felettünk állnak, azok akik már maguk átjutottak ezen az úton, és akik ismerik a módszert és a programot, térképet és iránytűt, azok akik már kismerték az egész rendszert, annak összes útvonalát és törvényét, és mindent ami benne történik – ezeket az embereket hívjuk prófétáknak a mindenki máshoz viszonyítva.

Nem lehetünk útmutatók, hacsak nem mentünk magunk is keresztül az út több szintjén is. Enélkül nem lehetünk képesek azokat vezetni, akik ugyancsak ezen az úton kivának áthaladni.

(Részlet a Báál HaSzula (Egy Törvény) című cikkével kapcsolatos leckéből, 2009 március 18.-án)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,617 seconds.