Dr. Michael Laitman

Az egységnek a lelkeken és nem a testeken keresztül kell létrejönnie

 Kérdés:

Hiszek az egy szív és egy világ képében. Hiszek abban, hogy Isten egyenlő a Természettel, a minket körülvevő energiával. Ez az energia irányít minket, ad nekünk információt, és nagyon kevés szabad választásunk van. És nekem pont így tetszik, elfogadom mindezt teljes szívemből.

De nem értem a férfiak és nők elválasztását a Kongresszus alkalmával. És a kippa (zsidó fejsapka)? Nem arról van szó, hogy a vallástól függetlennek kellen lennünk, egy szívként? A lelkeknek nincsen neme, és a kippa a vallási elkülönülést jelképezi.

Válaszom:

A nők jelenléte befolyásolja a férfi hormonjait, és ezzel elvonja figyelmét a megfelelő szándéktól. Ezért van az, hogy külön szeretünk tanulni. Az egységnek a lelkeken és nem a testeken keresztül kell megtörténnie. Ezen túl, az egységnek egy megfelelő terv alapján kell létrejönnie, ami nyilvánvaló azok számára, akik a közös lélek felépítését tanulmányozzák.

A kippa és más külső jelek nem szükségesek. A kippát csakis a zsidók viselik, és ennek az egyetlen jelentősége az, hogy mutassák a Kabbalát a megfelelő forrásból kapták. Végül is a Kabbala 4500 éven keresztül a zsidó nemzeten belül lett tovább adva. Természetesen semmi szükség nincsen a kippára, vagy más vallási szabályok betartására.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,608 seconds.