Dr. Michael Laitman

A közöttünk levő kapcsolatok megjelenése, felfedezése a közelgő Messiás jele

A pillanat, amikor elkezdjük a közöttünk levő kapcsolatokat felfedezni, a Messiás érkezésének a generációjában létezünk.

Amennyiben felfedezzük azt a tényt, hogy egyetlen családba tartozunk, mindez a közelgő Messiás jele, mivel íly módon felfedezzük Adam HaRishon (a közös emberi lélek) rendszerét. Azelőtt az emberek azt tehettek, amit csak akartak, azonban most már ehhez a rendszerhez hasonlóvá kell váljanak. Ez a kapcsolat jelképezi a száműzetés végét.

Az Ari, és Chaim Vital már úgy érezték, hogy a száműzetés saját idejükben, körülbelül 500 évvel ezelőtt befejeződött. Ezért írta Chaim Vital: “Várom a Messiást, azonban Ő még nem érkezik”. Számára világos volt, hogy a száműzetés véget ért. Az összes nagy Kabbalista beszélt erről, beleértve Baál Shem Tov-ot, és Baál HaSzulam-ot is.

Azonban ma ez már nem csak a nagy Kabbalistáknak világos ez, akik a lelkek teljes rendszerét kinyilvánított formájukban látják maguk előtt, hanem még az átlagos ember is rábukkanhat minderre. Az emberek nem igazán érzékelik ezt még, de már hallanak róla. Minden ember elkezdi látni, és érezni, hogy mindenki mindenkitől függ. Elkezdik érezni, hogy egy kölcsönös kapcsolatokból álló rendszer működik itt. Mindez a lelkek rendszerének a felfedezése, melyet az “Első Ember-nek”, Adam HaRishon-nak nevezünk. De egyenlőre ez a lelkek hálozatában jelentkező erő negatív formában található. Ez az erő ellentétes a Teremtővel. Azonban amennyiben megkérjük arra, arcát felénk fordítja majd!

(Egy a Baál HaSzulam “Messiás Kürtje” című cikkáről adott leckéből, 2009 március 24.-én)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,121 seconds.