Dr. Michael Laitman

Mire taníthatjuk gyermekeinket?

Az igazi tanító előre tudja mi történik az út során, és nem engedi, hogy az emberek rossz útra térjenek. Így kellene a világon minden egyes tanárnak tanítania. Matematika, fizika és más pragmatikus tantárgyak tanárai azért képesek diákjaikat sikeresen oktatni, mert olyan valódi törvényeket tanítanak nekik, melyek a Természetben léteznek. A saját tudásukat és tapasztalatukat adják át. Így a precíz és természetes tudományok tanárai jól működnek – nem hazudnak a tanítványaiknak.

Azonban azok a tanárok, akik azt akarják megtanítani diákjaiknak, hogyan viselkedjenek életükben nem képesek korrekt és reális információt átadni. Először is ők sem élnek megfelelő módon, nem tudják mi várható a jövőben, és képtelenek elképzelni mi történik mahd az adott gyerekekkel, mivel ők soha sem tették meg ugyanazt az útat. Így amikor az iskoláról van szó, az iskolai tanároknak csakis matematikát, fizikát és a precíz tudományokat szabadna tanítania.

Azonban amikor az igaz nevelésről van szó, csak azok képesek tanítani, akik már eljutottak a spirituális létra bizonyos szintjeire, és pár fokkal magasabbra jutottak a gyerekeknél. Az nem érdekes, hogy a tanítványok kis gyerekek, vagy nagyok – egy tanítvány akár 60-70 éves is lehet.

Ezért van ennyi probléma szülők és gyermekeik között. A szülők továbbra is az önző vágyaik szintjén vannak, egy olyan világban mely már tovább mozdult. Olyanok mint a dinoszauruszok, melyek egy új világba pottyantak! Továbbra is tanítani akarják gyerekeiket, de gyerekeiknek új szintű vágyaik vannak, és új tanárokra van szükségük. Így kétszeres hiba történik! A szülő mely az elmúlt századból való, akarja tanítani gyermekét ebből a századból, akinek olyan tanárra lenne szüksége, mely a következő századból való! Két szintű szakadék van közöttünk, és még így is csak azt hajtogatjuk, hogy van mit tanítanunk gyermekeinknek.

Nem illünk gyermekeinkhez ami a vágyaikat és azok kielégítését illeti. Így nem megelepő hogy sikertelenek vagyunk oktatásunkban. manapság egy mindenki között jelentkező globális kapcsolat kerül felfedezésre, és mi, az egész világ értetlenül állunk ez előtt.

Szóval, ha arról beszélünk, higyan segítsük az egyéneket emberi lénnyé válni, őket az életre felkészíteni, akkor csak az lehet tanár aki már pár fokkal magasabra jutott. Ez nem lehet olyan valaki, aki most fejezte be a főiskolát vagy egyetemet. Végül is, hogyan lenne egy ilyen személy arra alkalmas, hogy a gyermeket az életre tanítsa, ha maga sem érti mi is történik az életben?

(Egy a Báál HaSzulam “Egy Törvény” című cikkéről szóló lecke alapján, 2009 ,árcius 18.-án)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,616 seconds.