Dr. Michael Laitman

A válság a Természettel szembeni kiegyensúlyozatlanságunkból származik

 Kérdés:

Miért vezetne a jelenlegi válság arra, hogy emberek tömegei felfedezzék, hogy az ego az gonosz? Miért nem történt mindez meg az emberiség történelme során jelentkező előző válságok, sokkok során?

Válaszom:

Az előző válságok sohasem érintettek ekkora tömegű embert. És az egyetlen módja annak, hogy nagy számú embert befolyásoljunk az az, hogy megfenyegetjük őket, hogy elvesztik pénzüket vagy egészségüket. Ezek a legfontosabb dolgok számukra. A pénz hasonló az ételhez, és az étel és az egészség a szükséges minimum ahhoz, hogy a személy állati létezését támogassa.

Mindannyian önzőek vagyunk, elszigetelve egymástól. Azonban egy új fajta kapcsolat kezd közöttünk életünkben létrejönni. Mindezt Ádámnak hívjuk – azaz korrigált állapotunkat, és ez vonz minket magához felülről.

Ez már előzőleg is jelentkezett, a kultúra és oktatás területén jelentkező válságon keresztül. Azonban manapság ez már az ételellátást fenyegető válsággá nőtt, azonban még mindig nem fenyegeti az emberek egészségét. Azonban már így is az emberek alapvető szükségleteit befolyásolja. Azonban a tény az, hogy amit válságként élünk meg az igazából a jelenlegi és korrigált állapotunk közötti szakadék. Ez a szakadék az, amin túl kell hogy jussunk.

Nem segíthet, ha elbújunk egy bunkerban. A háló leereszkedik értünk, egyre közelebb és közelebb érve hozzánk. Szóval mit tehetünk? Egyensúlyba kell hozzuk magunkat az erő eme hálózatával, a köztünk levő kapcsolatokkal. És amennyiben mindezt nem tesszük meg, akkor negatív erők fognak minket befolyásolni, melyek majd kényszerítenek minket minderre. Az egyetlen kiút az, hogy egyensúlyba kerüljünk a Természettel.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,629 seconds.