Dr. Michael Laitman

A gazdasági válság igazából a Felső Fény hiánya

Amikor az ember úgy érzi, hogy önzősége rabszolgájává vált, ez a “számüzetés” érzése.

Számüzetés az, amikor nyomást érzünk életünkben, majdnem úgy, mint amikor a nők szülési fájdalmakat, görcsöket éreznek, ami annak érdekében történik, hogy ebből az életből a Felső Életbe léphessünk át.

Ma amikor az emberiségre lezúduló problémákat figyelhetjük meg, meg kell értsük, hogy az univerzális számüzetés eme érzete hamarosan az egész világra kiterjed majd, és minden emberben kifejeződik. Mindez fokozatosan történik majd, mert ennek egy hatalmas tömegű emberben kell megtörténnie, mindegyikben a saját fejlődési szintjének és mentalitásának megfelelően. Lehetséges, hogy az embereknek mindenük megvan amit csak akarnak, de amikor az önző élvezetek iránti vágy növekszik minden személyben, mindenki szörnyű depressziót, sötétséget és az élettel való elégedetlenséget kezd érzékelni. Ugyanakkor a minket érő csapások egyre gyakrabbak és minőségileg erősebbek lesznek.

Azonban ezek a csapások nem hagynak majd minket munka vagy élelem nélkül. Ellenkezőleg, mindezek az értelmi szinten jelentkeznek majd. Az embereknek nem lesz lehetőségük felélénkíteni magukat, és állandóan elégedetlennek, a kétségbeesés határán levőnek érzik majd magukat.

Talán úgy tűnik nekünk, hogy a ránk zúduló problémák jelenleg a materiális szinten történnek velünk. De később rájövünk majd, hogy igazából mindezek sppirituális problémák. Végül is a teremtés végcélja az, hogy mindenki a Teremtővel való azonosulás felé haladjon.

Amennyiben a “szívben található pont” – a spiritualitás iránti vágy (adakozás, és nem a többi “spiritualitásnak” hitt vagy nevezett tanítás) még nem ébredt fel a személyben, minden ami vele történik, csak a testének létezésén keresztül érzékeli: étel, család, a társadalom állapota, és így tovább. Így képtelen azt felismerni, hogy mindezek spirituális problémák.

Még akkor is, ha a személy által hiányolt élvezetek spirituálisak, nem képes még azt megérteni, hogy pontosan mi is hiányzik neki. Csakis amikor valami rossz történik vele fizikális életében, akkor kezdi azt megérteni, hogy azért érzi rosszul magát, mert a spiritualitás hiányzik neki. Így fejlődik önzőségünk magunkon belül bennünk négy fázison keresztül, ahol az állati level fejleszti ki magából a spirituális szintet.

Ezért van most ez egész világ gazdasági válságban. Miért éppen gazdasági válság? Mi köze mindennek a gazdaságunkhoz? A dolog lényege az, hogy ez az a nyelv amelyet mindannyian megértünk. De igazából, mindez a Felső Fény hiánya miatt történik.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.