Dr. Michael Laitman

A Természet globális rendszerét tanulmányozva kijavítjuk szándékainkat

Nincs más választásunk, minthogy elkezdjük a globális rendszer tanulmányozását. Már a tanulás aktusa önmagában javítani fog szándékunkon: felfedezzük a megfelelő hozzáállást, ami azt jelenti, hogy a világot olyan jellegű kapcsolatba kívánjuk hozni, melyet a Természet szükségesnek tart.

Abban a pillanatban, hogy mindezt elkezdjük csinálni, közelebb kerülünk a Természethez, és megszűnik vele szemben ellenállásunk. Jó kapcsolatba kerülünk a Természettel, mivel hasonlóvá válunk vele tulajdonságain keresztül.

Olyanokká válunk, mint a szótfogadó gyerek, aki nem akar többé maga körül mindent elrontani, és ezért büntetést kapni anyjától. Bár még továbbra sem korrigált legbelül, már megpróbálja azt megérteni, hogy mit is várnak el tőle, és, hogy mit kell tennie annak érdekében, hogy ne kapjon büntetést. Ezáltal máris másképpen kezelik őt, és jutalomból édességet kap.

Ugyanez történhet azonal velünk is. De hogyan is kezdjünk bele? Kezdhetünk egyszerűen a tanulással. Meg kell adnunk az embereknek ezt a tudást a TV-n, interneten, újságokon és minden lehetséges médián keresztül. El kell magyarázzuk nekik, mit is tanít Báál HaSzulam.

(Egy a Báál HaSzulam “Egy Törvény” című cikkéről adott leckéből)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,622 seconds.