Dr. Michael Laitman

Hogyan lehetünk képesek másokat szeretni?

 Kérdés:

Ön azt mondja, hogy lehetséges másokat úgy szeretni, mint saját magunkat. Ezt nagyon szeretném elérni. Legyen szíves mondja el, lehetséges az, hogy valaki egy barátjáért teljes szívéből imádkozik, hogy az a másik személy barátját legyen képes anyjaként szeretni?

Válaszom:

Ez kell hogy legyen az ön saját imája – és feltéve, hogy az ima teljes – bizonyosan felkelti majd a Felső Fényt, mely képes önt korrigálni, és önnek ezt a tulajdonságot megadni.

Kérdés:

Azt tudjuk, hogyan kell “szeretni” annak érdekében, hogy cserébe magunk is szeretetet kapjunk. De mit jelent az, hogy “szeresd felebarátodat, mint saját magad”? Hogyan különbözik ez a szeretet az önző “szeretet”-től? Mi még nem ismerjük ezt a “Felsőbb rendű Szeretetet”. Hogyan alkalmazzuk ezt mindennapi életünkben?

Válaszom:

A Kabbala tanulása magában foglalja az összes olyan tettet, mely a következő fejlettebb szintet magához vonzza (ezek a tettek magukba foglalják a tanulást, a csoport egységét, és a kabbala terjesztését). Ellenkező esetben szenvedés alapján leszünk ugyanabba az irányba lökve. A mi feladatunk az, hogy a következő szint felé aspiráljunk, mielőtt a szenvedés kezd el minket hátulról nyomni, és azáltal késztet minket a következő szint felé, hogy megpróbáljuk a szenvedést elkerülni.

Szóval csakis az az erő, mely a következő szint felé vonz minket, melyet Felső Fény-nek (Ohr Makif) nevezünk, képes számunkra azt “elmagyarázni” mit is jelent a “valódi szeretet” – hogy magunk helett mást szeressünk.

Kérdés:

Mi történik, ha felebarátom nem kedves hozzám, és ellenséges? Hogyan emelkedjek ezen állapot, érzés fölé, és szeressen felebarátomat?

Válaszom:

Mindezt meg fogjuk tenni a Teremtő érdekében, amennyiben Vele való kapcsolatunk fontosabb, mint saját magunk. És a Teremtő ilyen szintű fontosságának a környezetünkből kell származnia.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,708 seconds.