Dr. Michael Laitman

Választanunk kell: tanulmányozzuk globális valóságunkat, vagy háborúba megyünk?

Sokan írnak a háború valószínőségéről mostanában. A múltban az emberiség sokszor lábalt ki nehéz helyzetekből háborúk segítségével. Azonban amennyiben a mai helyzetben háború törne ki, az nem csak helyi ellenségek határai körül zajlana, hanem a háború a föld összes országát érintené, és ezért van az, hogy az emberek annyira félnek ettől a lehetőségtől.

Ebből kifolyólag háborút indítani nem lenne bölcs döntés. Mindez csak növelné szenvedésünket, és csak azt kérdeznénk: “Miért? Mi is történik velünk? Hogyan menekülhetünk meg ebből a helyzetből?” És akkor arra lennénk megint csak kényszerítve, hogy megtaláljuk a választ, mit is tegyünk következő lépésként.

Jobb lenne, ha az emberek feltennék ezeket a kérdéseket most, mielőtt egy háború kitörne, ameddig ugyanazt a szenvedő érzést érzékelik, mint amit egy háború után éreznének. Azonban ez olyan dolog, amit az emberek egyenlőre nem képesek megtenni. A Kabbala azt javasolja: ” Nézzük mindezt a Kabbala szemszögén keresztül”. De az emberek azt mondják “Mi nem akarjuk azt”. Nem akarnak közelebb kerülni ehhez a tudományhoz, mivel az megérezteti az emberekkel a szenvedést jelenlegi helyzetükbent.

Azonban a Kabbala által az emberekben felkeltett szenvedés megóvhatja az őket a háborútól! Ahelyett, hogy a valóságban menjünk keresztül ezeken a szenvedéseken, mindezeket az erők rendszerén keresztül érezhetjük: megérezzük milyen messze vagyunk optimális állapotunktól, milyen mélyen vagyunk és milyen konokok vagyunk. Erőfeszítéseinket abba az irányba fordíthatjuk, hogy nagyobb megértést érjünk el, többet megtudhassunk, ahelyett, hogy bombáktól meneküljünk, és vért ontsunk!

Amennyiben az emberek megértenék mindezt, akkor a szenvedés útja helyett a Fény útjára térhetnének át. Végül is, bármelyik módon is, fel kell fedezzük a gonoszt, és ez a felismerés történhet a háború útján, vagy a tanulás útján. Reménykedjünk, hogy az emberiség megérti, hogy fejlődésünknek ez a két lehetséges ága van, és, hogy az egyik ág jobb, mint a másik. Az emberek még mindig úgy érzik, hogy kijöhetnek a válságból háború nélkül, mivel mindenki megijeszt a fegyver iparág fejlődése és termelékeynsége.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,639 seconds.