Dr. Michael Laitman

Mindent vágyainkon belül érzékelünk

 Kérdés:

A Kabbala azt mondja, hogy minden magunkon belül létezik, a Teremtőt beleértve. De azt is tanuljuk, hogy ki kell lépnünk magunkból és éreznünk kell a többieket. Ez nem ellentmondásos?

Válaszom:

Mindent vágyainkon belül érzékelünk. Azonban ezek a vágyak létezhetnek “saját magunk irányában”, azaz magunkon belül, vagy “mások irányában” azaz magunkon kívül, önzőségünkön kívül. Mindegyik esetben csak azt érzékeljük, amit érzékszerveinkkel felfogunk.

Kérdés:

Mit akar tőlünk a Teremtő? Egyátalán nem értem ezt. Az egyetlen dolog amit megértek az az, hogy én a megszerzés iránti vágy vagyok, és Ő adja nekem a kielégülést. És amennyiben tervét meg akarom valósítani, Vele azonossá kell válljak, azáltal, hogy teljes egyenlőséget érek el az adakozás iránti vággyal. Ez azért szükséges, hogy megtudjam  Teremtő gondolatait, és útját. Jól értem mindezt?

Válaszom:

Mindeddig helyes. És a továbbiakat majd mind magának fogja felfedezni, a Teremtővel való “beszélgetései” alapján.

Kérdés:

Hogyan használhatom a felemelkedéseket a legmegfelelőbb módon? Azokról az állapotokról beszélek, ahol elöntenek minket az érzelmek, a cél fontossága, a lelkek egysége, és így tovább. A Kongresszus után egy nagyon tiszta, kitapintható érzésem volt egy újabb magasabb szintről, és a lehető legtöbbet szeretném kihozni mindebből.

Válaszom:

Merüljön el a könyvekben, és próbálja az új szintet a szövegekben megtalálni.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,664 seconds.