Dr. Michael Laitman

A Kabbala a világ kijavítását szolgáló tudomány

 Kérdés:

Két hónappal ezelőtt a rabbim megkeresett, hogy beszéljek gyülekezetünk előtt a kabbaláról heti istentiszteletünk alkalmával. Általában 10-15 ember jön össze ilyen alkalanként, egy kis reform gyülekezet vagyunk Észak Kelet Pennsylvániában. Tudna tanácsot adni, mit is mondjak?

Válaszom:

Vállalja el a feladatot, és magyarázza el nekik, hogy a Kabbala a világ megjavításával foglalkozó tudomány. Manapság a világ lassan felfedezi, mennyire hibásan működik, és ez az oka annak, hogy a Kabbalát az emberiség történetében először a nagytömegek számára felfedezzük. Minden amit a Kabbaláról a múltban elmondtak csak hazugság volt, és senki sem tudott igazából erről a tudományról, mivel a Kabbalisták titokban tartották azt.

Igazából az első ember aki mindezt kitárta a nyilvánosság elé az Báál HaSzulam volt. Ő előtte a haszidisták beszéltek a személyes korrekcióról, de csak keveset mondtak, és amit tettek, azt rejtett módon tették. Ennél fogva ahelyett, hogy a belső korrekcióra koncentráltak volna, az emberek a külső, felületes tetteket és szokásokat figyelték csak meg.

A Kabbalát az ősi Babilonban Ábrahám fedezte fel annak érdekében, hogy korrigálja az emberiséget. Abban az időben az emberek felfedezték, hogy egyetlen helyen egységben voltak, de utána különváltak, és megtörték azt a kapcsolatot. Ma ugyanez a kapcsolat ismét felszínre került, de most globális méretekben, és ennél fogva az emberek kénytelenek azt észre venni, és megérteni – vagy a megértésen, vagy szenvedésen keresztül. Ezek után a Kabbalát használják majd arra, hogy az emberiség önzőségét kijavítsák.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,643 seconds.