Dr. Michael Laitman

Az egész emberiség elhagyja most Egyiptomot

 Kérdés:

Amikor valaki más befolyása, hatalma alatt van, szabadságra vágyik. De amikor megszerezzük ezt a szabadságot, nem tudjuk mit kezdjünk vele. Mi az oka mindennek? Honnan származik mindez?

Válaszom:

Pontosan ez történik, amikor nehézségeken megyünk keresztül, és aztán megkönnyebbülünk a nehézségek közötti időszakban. Ezekben a szabadabb, könnyebb időszakokban mindenki fellélegzik, “Hála Istennek”. Az hogy így érzünk az az emberi természetből adódik. Egónk így működik, mivel meg kell, hogy értse mi is történik, rétegről rétegre.

Azonban a nehézségek között jelentkező fellélegzések nem azt jelentik, hogy a nehézségeknek tényleg vége szakad. Nincs választásunk, végig kell menjünk a nehéz időszakokon, melyeket az Egyiptomi számüzetésnek nevezünk, és a tíz Egyiptomi csapásnak. Ezek a különböző állapotok képessé teszik az emberiséget arra, hogy elkezdje megérteni, egy új programot kell elkezdenie ahhoz, hogy tovább fejlődjön. Amilyen gyorsan csak lehet el kell távolodjon az előző programtól – az önzőségtől, és teljesen meg kell, hogy szabaduljon az előző élteformától.

Akkor elhagyjuk majd Egyiptomot, teljes előző életformánkat magunk mögött hagyjuk, beleértve a módot, ahogy a bankok, vállalatok és a teljes rendszer működött. Elfogadjuk az új programot, és mindezt, mint “egy ember egy szívvel” tesszük majd.

Ez az amire a világ rá lesz kényszerítve – hogy elfogadja a “szeresd felebarátodat, mint saját magad” új alapelvét, hogy ezt megtanuljuk, és hogy megtaláljuk a módját annak, hogy ezt életünkben alkalmazzuk.

De hogyan lehetünk képesek mindezt megtenni? Végül is nem vagyunk képesek egónkat szabályozni. Ezért van szükségünk egy módszerre, amely lehetővé teszi, hogy megalkossuk egymás között a megfelelő kapcsolatokat. Ellenkező esetben élve felfaljuk egymást, és teljes életünket leromboljuk! Ebből kifolyólag vágyni kezdünk arra az erőre mely korrigálhat minket. és akkor felfedezzük majd a Korrigáló Fényt – a Kabbala tudományán keresztül, és ez a Fény képes lesz a spiritualitás iránti felemelkedésünket segíteni.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.