Dr. Michael Laitman

Az emberiség és a Természet ugyanazt akarja – az egységet

 Kérdés:

Pontosan mit fog az újfajta nevelés tanítani? Az emberek a Kabbala egyszerűsített változatát fogják tanulni?

Válaszom:

Ne hívjuk mindezt Kabbalának, hívjuk inkább adakozásnak. A világ problémája az, hogy hiányzik belőle a megfelelő kapcsolat. Ezért nem képesek az emberek egy olyan rendszert kialakítani, mely működne az új, modern korülmények között. Ezért fontos az, hogy elmagyarázzuk az embereknek a globális rendszer jelentését.

“Az embereket a Teremtő szabályainak megfelelően szolgálni” azt jelenti, hogy az emberek egymást a Természet valódi törvényei alapján kezeljék. “A Teremtő szabályai” a Természet valódi törvényei, és a “Teremtmények szolgálata” azt jelenti, hogy a teremtmények között olyan kapcsolatnak kell kialakulnia, mely a természet univerzális törvényét követi. Ez meg fog szüntetni minden félreértést.

Ezért van az, hogy az első dolog, amit Báál HaSzulam mondot,, hogy az egész emberiségnek bele kell egyeznie ebbe a munkába. És miért is ne egyeznének ebbe bele: mi lehet rossz abban, hogy megfelelően bánjunk egymással? Fejlődhetünk, gyarapodhatunk általa, és emellett nem csak nekünk ez a legjobb megoldást, hanem ez a Teremtő vágya is. Ennél fogva amennyiben megindulunk ebbe az irányba, Ő félúton vár ránk. Így meg van a lehetősége a sikernek mindkét oldalról: az emberek ezt akarják, mivel nincs más választásuk, és a Természet – a Teremtő – ezt mint szigorú törvényt állította fel.

(A Báál HaSzulam “Egy Törvény” című cikkéről adott leckéből, 2009 március 5.-én)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,797 seconds.