Dr. Michael Laitman

A globális világ a Szeretet Világa

 Kérdés:

Amennyiben a mások iránti szeretet egy törvény, hogyan vagyunk képtelenek annak megfelelni?

Válaszom:

Egy pár éve ismertem egy személyt, aki azt állította, hogy a sugárzás az nem igazán veszélyes az egészségre, és hitt abban, hogy a vodka képes azt testünkből kitisztítani. Így többször is kitette magát rádioaktív sugárzásnak és nem sokkal később meg is halt. A lényege ennek a történetnek az, hogy vannak olyan erők a Természetben, melyeket nem érzékelünk, de attól még azok hatnak ránk.

A Kabbala tudománya a teljes valóságot képes az emeriségnek feltárni, beleértve annak összes törvényét, melyek lankadatlanul működnek és nem kerülhetők meg. Állandóan ugyanabban a világban létezünk, ugyanazon törvények hatása alatt, de azokat csak folyamatosan fedezzük fel. Amennyiben nem ismerünk fel bizonyos törvényeket most, könnyen figyelmen kívül hagyhatjuk őket, azt gondolva, hogy minden rendben működik.

Ma a valóság Felső, Spirituális szintjét kezdjük megismerni – a lelkek közötti egységet, és azt a pontot, ahol a lelkek közötti törés bekövetkezett. Természetesen szabadon figyelmen kívül hagyhatjuk mindezt, úgy téve, mintha semmi sem történt volna. De amint kifogyunk az élelmiszerből, és mindeféle szörnyűségek történek velünk, hamar belátjuk majd, hogy nincs választásunk, és fel kell ismerjük ezeket a dolgokat.

A Teremető egy univerzális, és aktív törvény – a valóság általános törvénye, és az emberiségnek mindezt fel kell fedeznie. Az emberiség minden egyes része teljesen össze van kapcsolva, hasonlóan az emberi testhez, ahol minden egyes alkotórész, minden porcikáért felelős. Ez a szeretet valódi jelentése. Az emberek szokványos értelmezése a szeretetről az az élvezet, mely a saját magunk kielégítéséből adódik, míg az igazi szeretet az az élvezet, mely mások kielégítése iránti gondoskodásunkból adódik. Ez jelenti globálisnak lenni.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,606 seconds.