Dr. Michael Laitman

A válság a köztünk levő kapcsolatok törését mutatja meg nekünk

Egy különleges helyzetben vagyunk, mely először történik meg az emberiség történetében. Ma az emberi önzőség globális méretekben kerül felszínre, és a közöttünk levő kapcsolatok is felfedeződnek. Mindez megmutatja nekünk mennyire össze vagyunk láncolva, és, hogy a megszerzés iránti vágy milyen mértékben tölti ki a közöttünk levő űrt, az élet minden területén válsághoz vezetve: a kultúrában, gazdaságban, oktatásban, tudományban a családi életben és a saját magunk és mások iránti hozzállásunkban.

Az összes kapcsolat, mely minket egyetlen összefüggő lélekrendszerbe kapcsol, önző formájában kerül felfedezésre számunkra, mely forma nem alkalmas használatra és állandó szenvedéshez vezet. Ez azért történik így meg, hogy arra kényszerítse az emberiséget, hogy a következő szintre kerüljünk – a spirituális szintre. A reménytelenség folytán az emberek arra vágynak majd, hogy kapcsolataikat önzőről altruisztikusra változtassák. Ebből kifolyólag most a Természet maga mutatja meg nekünk, hogy a köztünk levő önző kapcsolatok gonoszak, hogy azok lerombolják az életet, és létezésünket fenyegetik.

Jelenleg már a spirituális szint jelenik meg a világban. Azonban egyenlőre azt az ellenkező irányból látjuk meg. A gonosz felismerése hiányzik ahhoz, hogy magunkra vonjuk azt a Fényt, mely képes önző vágyainkat átváltoztatni a felebarát iránti adakozássá. Ahhoz, hogy mindez megtörténjen, fel kell fedezzük, hogy száműzetésben vagyunk. A Sehina  – a lelkek közössége van száműzetésben, az a közösség, melyben a Teremtő, a minket összekapcsoló Felső Erő megjelenhet. Fel kell emeljük a Sehinát a porból annak érdekében, hogy vágyaink egy közös vággyá egyesülhessenek, mint egy ember egy szívvel. Ez jelenti a Sehina felfedezését, és a száműzetésből való megmenekülést.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,625 seconds.