Dr. Michael Laitman

Az örök élet receptje

Csak úgy tűnik számunkra, hogy létezik élet és halál, mivel ez az, amit érzékeink számunkra mutatnak. A valóságban azonban a megszerzés iránti vágy se nem születik, se nem hal meg, hanem csak változásokon megy keresztül. Az a személy aki arra vágyik, hogy megszerzés iránti vágyát elhagyja és megszerezze az adakozás iránti vágyat örökös és teljes kielégülésben részesül. És akkor úgy érzi, hogy örökkévaló és tökéletes életet él. Eltaszítja magától az előzetes önzőséget mire 20 éves lesz ahelyett, hogy mindez később következne be. Csak nézzük meg hány fiatal ember vet saját kezével véget életének, vagy merül el kábítószer használatban, arra vágyva, hogy elszakadhasson életétől.

Azonban ha valaki megszabadul önzőségétől, mely csak kétségbeesést, csalódást, halált és pusztulást hoz számára, és új vágyakat képes szerezni – a másoknak való adakozás vágyát, akkor örökkévaló kielégülést érez. A Fény soha nem megy el, hanem állandóan megtölti a személyt. Csak pillanatokra halványul el, hogy lehetőséget adjon még nagyobb kielégülés megszerzésére, ahogy felfelé haladunk a spirituális létrán.

Ez olyan, mintha éhséget, vagy erős étvágyat éreznénk, és azonnal megkapjuk annak kielégülését. És ez a mozgás soha sem szűnik meg. Még amikor az ember éhesnek is érzi magát, akkor is boldog, mivel hamarosan megkapja a lehetőségét a kielégülésre. És ahogy ez bekövetkezik, azonnal egy még magasabb szint iránt érez nagyobb éhséget, és továbbra is képes azt kielégíteni.

Ez az előrehaladás, ami az örökös Fényen keresztül lehetséges. Az ember rendelkezik a Körülvevő Fénnyel az éhség alkalmával, és a Belső Fénnyel a kielégülés alatt. Így képes egy örökös, spirituális élethez jutni, a befejeződő fizikai élet helyett.

Fizikai testének halálát csak felületesnek érzi, mivel hatalmas spirituális vágya nem érez semmilyen veszteséget. Amikor teste maghal, csak újabb még erősebb vágyakhoz kapcsolódik, azok helyett az érzékelések helyett, melyeket testén és materális életén keresztül érzett. Ez az örökös élet receptje, és megmenekülésünk a halál angyalától.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,158 seconds.