Dr. Michael Laitman

Keresztül mentünk több ezer év szenvedésén, hogy elérkezzünk egy végkövetkeztetéshez

Az emberiség már több ezer éve létezik ezen a Földön, és az össze reinkarnáció amelyen keresztül mentünk szükséges volt ahhoz, hogy végre megértsünk egy dolgot – hogy az az önző vágy, melyet állandóan megpróbálunk kielégíteni, melyre rááldozzuk életünk minden pillanatát, újabb és újabb reinkarnációk során, soha sem elégíthető ki.

Az emberek egyre és egyre közelebb kerültek ehhez a felfedezéshez életük során, egyik generáció a másik után, csakhogy ismét csalódottak legyenek felimerve, hogy: “Minden egyes alkalommal amikor valamit akarok, és azt megszerzem, élvezhetem talán egy pár másodpercre, de utána az élvezet eloszlik”.  Ez at élmény egyre jobban felgyülemlik az emberben, és a mostani generációnk során elérkeztünk ahhoz a végkövetkeztetéshez, hogy nem maradt már semmi, amire tovább vágyhatnánk! Ezért van az, hogy az emberek depressziósak, és terrorizmussal, válásokal, és általános kiábrándultsággal találjuk magunkat szemben. Mindez az emberek képtelenségéből adódik, hogy kielégítsék magukat.

És ma mindemellett még valamit felfedezünk – hogy nem vagyok képesek kielégülni az egymással való kapcsolataink által. A közöttünk levő alkalmatlan kapcsolatok nem engedik, hogy kereskedelembe vagy üzletekbe bocsátkozhassunk. Igazából még azt is lehetetlenné teszik, hogy alapvető szükségleteinket kielégítsük. Manapság a probléma nem csak a kielégületlenség, hanem a túlélésünkhöz, életünkhöz szükséges kellékek hiánya. Ide jutattott minket fejlődésünk.

Mindez arra kényszerít minket, hogy nincs továbbá értelme önzőségünk érdekében dolgoznunk. Mindaz csak csalódáshoz vezeti az embert, annak érdekében, hogy az megkérdezze: “Mi életem értelme?” és amennyiben ez nem elég felébredésünkhöz, akkor nagyobb szenvedések, mint például éhezés majd rávesz minket arra, hogy elérkezzünk a megfelelő következtetéshez.

Bárhogy is, az az üresség, amit az ember az élvezetek iránt való vágyában érez, adja a kezdőpontot, ahonnan spirituális feklődésünket elindíthatjuk.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,626 seconds.