Dr. Michael Laitman

A világ megváltoztatása a saját magunk megváltoztatásával kezdődik

 Kérdés:

Amennyiben minden személy pozitívan, vagy negatívan befolyásolja a világot, akkor mi határozza meg az általános képet?

Válaszom:

Minél magasabbra emelkedik valaki, és fejlődik spirituális útján, annál nagyobb erőre tesz szert. A világ legerősebb ereje a gondolat. Az egyszerű emberek is befolyásolják a világot gondolataikkal, vágyaikkal, és tetteikkel, azonban az általuk kiváltott hatás nagyon kicsi, még akkor is, ha több mint 6 milliárd ember él ma.

A világ nem mozdulatlan. A személy mindig másképp látja azt saját változó tulajdonságain keresztül. Amikor rájövünk, hogy a világ nem más, mint saját személyes benyomásunk, megértjük, hogy szükség van saját magunk megváltoztatására, ahelyett, hogy a világot akarnánk megváltoztatni. Meg kell változtassuk megunkat annak érdekében, hogy képesek legyünk a világot megváltoztatni.

Amennyiben ezt megtesszük, megértjük hogyan befolyásol a Felső Fény mindent, ami csak történik, és mindez megváltoztatja majd a felfogásunk teljes modelljét, és annak értékelését, hogyan is érzékelünk. Az emberek jobban érzik majd magukat? Megszűnik az éhség és munkanélküliség? A vállalatok tényleg visszaveszik majd elbocsátott munkásaikat? Igen! Mindezt meglátjuk majd saját szemünkkel.

Báál HaSzulam írja “A Teremtő elrejtőzése és felfedezése” című cikkében, hogy semmi más nem változik a világban, kivéve a Teremtő elrejtőzése és felfedezése. Ennél fogva nagyban segítségünkre válna, ha a világot nem, mint egy mozdulatlan képet néznénk magunk előtt. Inkább meg kellene értenünk, hogy a világ teljesen érzékelésünkön múlik, a saját tulajdonságainkon, és belső megértésünkön. Elkezdjük majd kijavítani hibáinkat, és ennek eredményeképpen mindenben ami csak történik, elkezdjük meglátni a Teremtő akaratát.

A Kabbala tudománya segítségünkre van abban, hogy ezt megérthessük és elvégezzük. Meghatározása alapján a Kabbala a Teremtő felfedésének a módszere, a teremtett lények számára világunkban. Ugyanakkor ez az a világ, melyet ma mi érzünk.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,126 seconds.