Dr. Michael Laitman

Hogyan változtassuk meg a válság irányát?

Ma az emberek között egy új fajta kapcsolat jelenik meg – az univerzális kapcsolat. Mindeddig kapcsolataink a Darwini szabályoknak megfelelően működtek: a legerősebb volt sikeres, az győzött, és valakinek a sikere mindig valakinek a kárán történt. Azonban ma ez a szabály megszűnt működni.

Ma az válik nyilvánvalóvá, hogy csak az lehet sikeres, aki képes másokkal együttműködni. Ez nem csak egy partneri kapcsolatot jelent, hanem egy a jószándékra épülő kapcsolatot, ahol mindenki egyenlő, és senki sem hagy le senki mást. De kinek van meg ahhoz az ereje, hogy így viselkedjen?

Ma mindenki sokat beszél arról, hogy szükséges, hogy egymáshoz kapcsolódjunk, és hogy a világban tapasztalható helyzet ezt kívánja meg tőlünk, mivel az egész világ egy globális faluvá vált, és a pillangó effektus elvének megfelelően működik. De hogyan tehetjük mindezt működőképessé?

Obama elnök, és összes tanácsadói, és a többi kormányvezetők szintén érzik, látják azt azt, hogy a világ globálissá vált, és nagyon okos emberek ezrei próbálják ezt a problémát megoldani. Azonban egyikőjük sem rendelkezik a Fénnyel, amely pontosan megmutathatja, hol is van a hiba. Ebből kifolyólag az oktatás az egyetlen módja annak, hogy az emberek megértsék a megoldást.

Azt a sok milliárd dollárt, melyet a bankok, és üzleti vállalkozások segítségére költenek, inkább egy világméretű oktatási rendszerre kellene, hogy költsék, amely egy új típúsu emberi lényt képes felnevelni – a globálisat. Erre kellene a pénzt költeni, ahelyett, hogy azt bankokra és a kereskedelem fellendítésére költik. Semmi más nem képes minket megmenteni.

Ezzel a ténnyel állunk szemben, a természet eme törvényével, ami azt követeli tőlünk, hogy eggyé álljunk össze. Még nem tudjuk mit is jelent ez az egység, és hogyan hozzuk azt létre, de ki kell alakítsuk a kijavított világnak a képét magunkon belül. Abban a pillanatban, hogy az emberek elkezdik ezt megtenni, a világ helyzete azonnal változni kezdene, és még arra sem kell várnunk, hogy mindenki korrigálódjon, mivel ahogy az emberek csak elkezdenek a helyes irányba mozdulni, a természet maga elkezd minket támogatni.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,633 seconds.