Dr. Michael Laitman

Egy lecke mindenkinek akinek valaha balszerencséje volt

Az önzőség elérte maximális erősségét az egyéni szinten, és az individuális önzőségek elkezdtek kapcsolatra lépni egymással. Ezért van az, hogy az emberek elkezdték felfedezni összekapcsoltságukat és egymásra utaltságukat. Álljon itt egy lecke mindenkinek, akinek valaha balszerencséje volt: ha vágyainkat és gondolatainkat a közös jó érdekébe állítjuk, akkor bármit is teszünk sikeresek leszünk.

A siker titka az, hogy bármit is teszünk, tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy mások iránt adakozzunk. Ez azt jelenti, hogy csak annyit tartsunk meg magunknak, ami a normális életünkhöz szükséges. Egy üzleti válllakozás számára a “másoknak való adakozás” azt jelenti, hogy csak annyi bevételt képzünk, mely költségeinket fedezi. Így kellene az embereknek az eladási árakat megszabniuk termékeik és szolgáltatásaik eladásakor. Senkinek sem szabadna olyan profitot termelnie, mely csak a bankszámlán “hever”.

Ez a megközelítés általánosságban ellenkezik a mai gyakorlattal. Azonban a válság végére mindenki az új rendszerre vált majd át. Egyetlen üzleti vállalkozás sem lesz képes más módon üzemelni.

Ez azért van, mivel minden amit a szükségletünk felett kapunk meg, az a természet egyensúlyának megsértése. Ahhoz, hogy egyensúlyban legyünk, a személynek csak annyit kell fogyasztania amennyire létezéséhez szüksége van, hasonlóan bármilyen más állathoz. Az emberek által észlelt szenvedés, és a Kabbala magyarázata a szenvedéssel kapcsolatban segíti az embereket majd abban, hogy megértsék, létezésük legmagasabb, és legmegfelelőbb módja az, hogy másokat szolgáljunk, hasonlóan a sejtekhez, testrészekhez és szervekhez.

Így, vagy úgy a Természet (a Teremtő) győzedelmeskedni fog. Mindez történhet erőszakosan – a mi részünkről szenvedés által, vagy önkéntesen, megértés révén, mivel az emberek felfogják majd, hogy követniük kell a Természetet és annak harmóniáját.

Abban a pillanatban, hogy elkezdünk a Természettel együttműködni, az azonnal másképp kezd majd el minket kezelni, és körülményeink változni fognak. Hirtelen lesz elég vízünk, élelmünk és minden más, amire szükségünk van.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,119 seconds.