Dr. Michael Laitman

A boldogság receptje

 Kérdés:

Megfelelően értem-e, hogy azok aki Kabbalát tanulnak boldoggá változnak, mivel megértik a valóságot és jól érzik magukat? De azok akik nem tanulnak boldogtalanná válnak, és a szenvedés és szükség állapotában maradnak? Igaz ez?

Válaszom:

Ez igaz, de másrészről mindenki mindenkivel kapcsolatban van a lelkek általános rendszerében. Ennél fogva lehetetlen valakinek jól éreznie magát, míg valaki más rosszul van.

A személy nagyon sok akadályon megy keresztül míg önző természetét kijavítja. Ezek között vannak azok az akadályok is, mely a többiekkel való kapcsolatából származik. Másrészről a világnak még több szenvedésen kell keresztül mennie annak érdekében, hogy vággyon a korrekcióra. Nincs más módja az emberiség fejlődésének.

Kérdés:

Ahhoz, hogy megváltozzunk új kapcsolatokat kell létrehozzunk az emberekkel, mely a felebarát szeretetére épül. Ez ugyanakkor megoldja a világnak azokat a problémáit is, melyeket a jelenlegi helytelen kapcsolatok okoznak?

Válaszom:

Pontosan ez az ami megszünteti majd a világot érintő szerencsétlenségeket! Nincs más probléma a világban, mint az emberek közötti helytelen kapcsolatok. Amikor a helyes kapcsolatok hiányában létezünk a Teremtő rejtve van, és amikor felfedezzük egymás között a helyes kapcsolatokat Ő megjelenik közöttünk.

Az emberek közötti helyes kapcsolatok visszatérését úgy nevezzük, hogy: “A Teremtő visszatér a teremtésbe”. Az emberek közötti kapcsolatot hívjuk a teremtőnek, a “Bore” szóból: Bo – jöjj, és Re – láss. Őt a közöttünk levő kapcsolton belül láthatjuk meg.

Ezért van az, hogy a “Szeresd felebarátodat, mint saját magadat” alapszabály a legfontosabb parancsolat, az ember összes helyes tettének egybefoglalása.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,129 seconds.