Dr. Michael Laitman

Minden felesleg ami elfogyasztunk káros

Minden a természet kövületi, növényi és állati szintjén minden egyensúlyban létezik, mivel csak annyit fogyasztanak, amennyi létezésükhöz szükséges. Azonban az emberi természet különbözik ettől. A személy hajlandó az egész világot felfalni a lehető legkisebb gyönyörért, még akkor is ha nincs szüksége arra a gyönyörre létezéséhez. Ily módon viselkedve megsértjük a Természet egyensúlyát.

Az ember az egyetlen kiegyensúlyozatlan elem a Természet rendszerében. Az emberek sokkal többet vesznek magukhoz a Természetből, mint amire szükségük van, és ez magunk számára is egészségtelen, mivel a fölösleg számunkra is káros. Ezen túl azáltal, hogy a Természet egész rendszerének az egyensúlyát megzavarjuk az egész Természetben válságot okozunk. Ez azt jelenti, hogy az összes hurrikánt, cunámit és globális felmelegedést csak mi magunk okozzuk azáltal, hogy többet veszünk el a Természettől, mint amire szükségünk van.

Nem az aktuális mennyiség az ami fontos, hanem, hogy mindazt valódi szükségből vesszük-e magunkhoz. Amennyiben több forrásra van szükségünk a Természettől túlélésünkhöz, akkor lehetőségünk nyílna minderre, még nagyobb mértékben, mint most, anélkül hogy az az egyensúly megbomlásához vezetne, mivel valódi szükségből fogyasztanánk. Mindent amit a Természettől elveszünk olyan módon kellen használnunk, hogy az egyensúlyt megőrizzük, és, hogy mindenki megtarthassa normális, általánosan elfogadott életminőségét.

Azonban mindannyian többet akarunk, mint amire szükségünk van, és ezzel megbontjuk a Természettel való harmóniánkat. A Természet szintjei piramis rendszerben épülnek fel, és a következő minket érintő csapás az kövületi szinten jelentkezik majd, nem a növényi vagy állati szinten. Figyelnünk kell az ökológiai problémákra és csapásokra a piramis kövületi szintjén (tűz, levegő, víz és föld).

Azonban van módja a csapások elhárításának: ahogy elkezdünk csak annyit fogyasztani, mint amire szükségünk van, az egész piramist egyensúlyba hozzuk megint. Minden normálissá válik megint, és a Természet minden részétől pozitív választ kapunk.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,139 seconds.