Dr. Michael Laitman

A korrekció csakis a közvélemény erejével jöhet létre

Minden ember ugyanabból az integrált, egységes univerzális rendszerből származik, melyet Ádámnak hívunk. Később a rendszer részei közötti kapcsolat megszakadt, és ezt jelenti az, hogy “Ádám kiűzetett a paradicsomból”. Amikor az emberek ismét helyreállítják ezeket a kapcsolatokat, akkor elkezdik majd értékelni, és megérteni a korrekció műveletét, a szeretet és adakozás tulajdonságát.

A közvélemény alapján minden egyén tisztelni kezdi majd és vágyni fog az emberek közötti kapcsolatok helyreállítására. A társadalom díjazni fogja az emberek közötti kapcsolatok korrekcióját, mivel ezek a kapcsolatok lesznek képesek a társadalom túlélését biztosítani. Az emberek látni fogják, hogy a korrekció irányában tett műveletek adnak nekik és gyermekeiknek oxigént, energiát, élelmet és biztonságot.

A korrekció azt jelenti, hogy az emberek helyreállítják a szeretet és adakozás hozzállását egymás között, azaz az integrált közös lélek tagjai között. Amennyiben az emberek valójában értékelni és tisztelni kezdik ezt a gondolatot, módszert és gyakorlatot, akkor minden ember részt akar majd abban venni, még akkor is, ha személyesen nem részesül előnyben általa. Az emberek arra fognak törekedni, hogy önző állapotukból (Lo Lishma) az abszolút adakozás és szeretet állapotába (Lishma) kerüljenek.

Láthatunk arra példákat, hogy ez hogyan működik saját világunkban is: amennyiben valakit nagyra tartanak, akkor mindegy mennyire gonosz is az illető, és hányan is gyűlölik őt (csak gondoljunk Sztálinra vagy Hitlerre), mégis képes inspirálni, és tiszteletnek örvendeni.

Ugyanez igaz az adakozás tulajdonságára is. Még akkor is, ha először ki nem állhatjuk a gondolatát, amennyiben a társadalom mindazt tiszteli, és fontosnak és szükségesnek tartja, akkor mi is elkezdjük azt tisztelni, és vágyni rá.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,204 seconds.