Dr. Michael Laitman

Az emberiség az egy zárt rendszer

 Kérdés:

Mindannyian a lelkek rendszerében kapcsolódunk össze egy lényként. De hogyan vagyunk képesek pozitívan befolyásolni a kollektív tudatot, mely tele van gyűlölettel?

Válaszom:

Ahhoz, hogy ezt megtehessük éreznünk kell, hogy nincs más választásunk, mivel egyre közelebb kerülünk önmagunk elpusztításához, egy olyan élethez, mely rosszabb a halálnál, és, hogy ezt képtelenek vagyunk megakadályozni. Ez az érzés majd arra készteti az embereket, hogy egymáshoz kapcsolódjanak. Az emberek természete, önző vágyuk az élvezetekre fogja őket erre rávenni. Az emberek vágyni fognak minderre, mert ez lesz egyetlen módja annak, hogy jól érezzék magukat.

Már most is képesek vagyunk “annak érdekében adni, hogy kaphassunk”, például amikor fizetünk valamiért amire szükségünk van a boltban. Még ez az egyszerű tranzakció is kisebb áldozatnak számít. Nem létezik ilyesmi az állatvilágban, vagy kisgyerekek esetében. Más szóval ez nem az ösztöneinkből származik.

Azonban minden embernek meg kell értenie, hogy az ő felelőssége az, hogy másokkal megfelelő módon kapcsolódjon. És az embereknek minden erőfeszítést meg kell tenniük, hogy megtanulják mi is a megfelelő kapcsolat. Az emberiség az egy zárt rendszer, és mint minden zárt rendszerben mindennek az egység megőrzése, az egyensúly és harmónia irányában kell történnie. Amennyiben ez nem történik meg, akkor a rendszer minden embere szenvedni fog. A rendszer egyetlen eleme sem érezheti magát jól más kárára.

Ez az a bölcsesség, melyet az embereknek meg kell tanítsunk. A világon mindenkinek meg kell tanulnia az új világunkhoz szükséges viselkedés szabályait.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,625 seconds.