Dr. Michael Laitman

Kabbala a szentekről és agyátültetésről

 Kérdés:

Vannak olyanok, akiket a Kabbala szenteknek tart? Létezik ilyen kifejezés a Kabbalában? Hogyan tudja megmagyarázni a szentek, vagy szent emberek által hátrahagyott halhatatlan maradványokat? Ez egy olyan elképzelés, mely több vallásban is létezik. Lehetséges, hogy ezek az emberek elérték az abszolút szeretet és adakozás tulajdonságát életük alatt, és ennél fogva nem haltak meg, hanem lelkük egyszerűen elhagyta testüket? És mindez megfelel a szentségnek?

Válaszom:

Az ember teste az egy állat, mely előbb utóbb meghal, és felbomlik az alapvető elemekre. És a léleknek nincsen kapcsolata testünkkel. Báál HaSzulam sokszor mondta: “Nem érdekel hová temetitek majd a csontjaim kupacát”.

A szent ember az, aki eléri a Teremtővel való egyenlőséget evilági élete alatt, azáltal, hogy kifejleszti vágyát a “felebarát iránti szeretetet” iránt. A testünkről szólva, akár minden testrészünket átültethetjük, minden egyes alkotórészünket kicserélhetjük, és annyi vérátömlesztést végezhetünk amennyit csak akarunk. Ez lelkünket a legkevésbé sem befolyásolja. Az orvosok már most képesek a szívet átültetni, és valószínűleg hamarosan képesek lesznek agyat is átültetni. De az információ nem az agyunkban tárolódik, hanem az azt körülvevő térben.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,113 seconds.