Dr. Michael Laitman

A tökéletesség a Fény és a vágy egyesülése

 Kérdés:

Ön azt mondta, hogyha a személy megfelelően egyesíti azokat a tulajdonságokat és adottságokat, melyek benne léteznek, akkor elérheti a tökéletességet. Mit jelent ez az egyesítés?

Válaszom:

Két természetes erő létezik az emberben: a megszerzés iránti és az adkozás iránti vágy, mely megfelel a teremtmény és a Teremtő alapvető tulajdonságainak. Ezeket kell megfelelő módon egyesítenünk és egyensúlyba hoznunk!

Eredetileg a megszerzés iránti vágyunk a saját maga számára dolgozik. Ha ezt egyensúlyba hozzuk az adakozás iránti vágyal, az nem azt jelenti, hogy az eredeti vágyat megváltoztatjuk, hanem annyit jelent, hogy felhasználását, alkalmazását változtatjuk meg. A megszerzés iránti vágy megmarad, de felhasználása kell, hogy megváltozzon a “saját magunk céljáról” a “mások céljára”.

Ily módon a megszerzés iránti vágy hasonlóvá válik a Teremtő adakozás iránti vágyával, és a személy eléri a Teremtő tulajdonságát és szintjét – a vágy érzetét a tökéletesség és örökkévalóság új alkalmazásában.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,630 seconds.