Dr. Michael Laitman

A létezés a spirituális érzékelésben

 Kérdés:

Mi fognak az emberek érezni, amikor a Teremtő érzete megjelenik közöttük?

Válaszom:

Képzeljünk el egy egy napos újszülöttet. Az első érzés az, hogy valaki gondoskodik rólunk. A spirituális érzés ehhez hasonló, létezik valaki aki kedvesen bánik velünk, aki gondoskodik rólunk, és kedvességet és melegséget ad. Még nem vagyunk képesek megérteni Őt, de teljesen az Ő erőterében létezünk. Tudjuk, hogy Ő és nem más az aki gondoskodik rólunk, és minden jóval ellát minket.

Fokozatosan az egész emberiség elkezdi majd érezni a Felső Erő gondoskodó és irányító hatását, mely az egyetlen erő a világban. Mindenki érezni fogja, hogy benne létezik ebben az egyetlen erőtérben, vágyban, programban.

Csak egy kritikus pontunk van, amiről Dávid király is írt Psalmokban. Nem tudta pontosan miért is kaptuk ezt. Mindez a halhatatlanságban létező (yesh mi yesh) és a semmiből keletkező (yesh mi ayin) közötti szakadék. Ebből a külső szemlélő pontból a személy képes önmagán kívül létezni, és innen megfigyelni a Teremtő és saját maga cselekedeteit. A személy akkor a spirituális érzékelésben létezik majd, és megérti szívében és nem pedig elméjében, hogy egységben létezik az egész rendszerrel. Embertársait nem mint idegeneket, hanem igazából, mint barátait látja majd.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,154 seconds.