Dr. Michael Laitman

Az abszolút kedvesség gyógymódján keresztül jutunk el a tökéletességhez

 Kérdés:

Amennyiben valaki tudni akarja, hogy az alapvető szükségletek alapelve alapján él, mit kell tegyen?

Válaszom:

Tanuljon. Semmi mást nem tehetünk, minthogy magunkra vonjuk a Fényt a tanuláson keresztül, és azáltal, hogy megismerjük magunkat a többeikhez, a társadalomhoz és a Teremtőhöz mérve. Ezáltal a személy korrigálja magát.

Hogy ez pontosan hogyan is működik, nem tudjuk megérteni. Amennyiben rosszul érezzük magunkat – kezdjünk el tanulni, mivel írva van, hogy az “a gyógymód minden bajra”. Minden probléma gyökere a válság, más szóval a közös lélek pusztulása és törése, ami azt jelenti, hogy ahelyett, hogy szeretetben maradtunk volna, gyűlöletbe zuhantunk. Ennél fogva az egyetlen dolog amit korrigálnunk kell az minden problémánk gyökere.

A közös lélek már létezett a Végtelen Világ állapotában, és utána megszámlálhatatlan darabokra törött, melyek az egyéni lélek darabok az önzőség által elválasztva. Ilyen az állapotunk ma, és emiatt a törés miatt, csak a mai világunkat érezzük a Végtelen Világ helyett. Azáltal, hogy korrigáljuk a törést az egységre lépés tettével, ismét visszatérünk a Végtelen Világba (mely végtelen, örökkévaló és tökéletes).

Talán egy átmeneti megoldásról kérdez. Mondjuk, hogy a személy kórházban van, akut fájdalmakkal, és műtétre van szüksége, de mindeközben fájdalomcsillapítót és nyugtatót kapott (nem a gyógymódot, hanem átmeneti kezelést).

Amennyiben a személy kéri azt, segítenünk kell neki. De a nyugtatóval együtt el kell magyarázzuk neki a helyzetet ahogy az pontosan áll: létezik egy a fejlődését irányító program, és ő annak hatása alatt áll, életének van egy célja, mely az, hogy egy örökkévaló és tökéletes állapotot érjen el. Minden állapota és egész sorsa egyetlen Forrásból származik, és ez az a Forrás, mely meggyógyíthatja őt.

Amennyiben képes meglátni azt, hogy semmi sem véletlenszerű, és hogy folyamatos csapásokat kell szenvednie amíg meg nem érti, hogy minden abszolút kedvességgel történt annak érdekében, hogy őt végállapotához vezesse, ez a megértés megnyugtatja majd őt. Ez a megértés a fájdalomcsillapító. Tanulásával együtt elkezdi kezelését, irányítása alá veszi sorsát, és biztosítja jó szerencséjét.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,674 seconds.