Dr. Michael Laitman

Az irányítás a korrigált társadalomban

 Kérdés:

Hogyan lesznek majd képesek az emberek meghatározni a szükséges fogyasztás mértékét a Báál HaSzulam által leírt korrigált társadalomban? Mindenki magának határozza majd ezt meg, vagy azok, akik a társadalmat irányítják majd (kormány)  felállítáanak egy általános szabványt mindenki számára?

Válaszom:

Elvileg egy világ kormány alakul majd meg, mint az mondva vagyon: “Egy főváros nem létezhet uralkodó nélkül”. Ez a kormány bölcsekből áll majd, akik beléptek már a Felső Világba, azaz a következő, jövőbeni állapotunkba. Azáltal, hogy már jelenleg megismerték jövőbeni állapotunkat , képesek lesznek a világot hibák nélkül irányítani.

Amikor azt mondjuk, hogy “irányítás” az inkább “oktatást” jelent, azaz pontosabban azt, hogyan tanítsuk meg az embereknek azt, hogyan változtassák meg magukat annak érdekében, hogy hasonlóvá váljanak a Teremtő tulajdonságaival, mely a szeretet, és adakozás tulajdonsága. Annak mértékében melyben hasonlóvá válunk tökéletesebbnek, örökkévalónak és kielégültnek érezzük majd magunkat. De mindenkinek saját magának kell majd ezt a változást létrehoznia magában, függetlenül, és önkéntesen.

Ennél fogva minden irányítás az oktatáson keresztül lesz végezve. Amikor a személy szabad választásáról beszélünk önmaga megváltoztatásával kapcsolatban annak érdekében, hogy hasonlóvá váljon a Teremtőhöz, akkor ez azt is jelenti, hogy a környezetnek (társadalomnak és a kormánynak) segíteni kell mindenkinek megértenie, hogy a személy egyéni felelőssége a változás, és az egyetlen lehetőségük életük megváltoztatására a Földön, és örökkévaló létezésükben is az, hogy megváltoztatják magukat. A bolygó több milliárd emberének irányítása a spirituális kormány által az oktatásból és abból áll majd, hogy lehetőség nyílik mindenki számára, hogy megváltoztassák magukat az individuális szinten.

Az oktatás az egyetlen gyeplő, melyet a kormány használni képes. Minden más módszer a szabadság elnyomásán alapul, vagy ahhoz vezet, a rendszer sikertelenségét jelenti és ártalmas a polgárokra nézve. Ezért van az, hogy a megfelelő nevelést és oktatást az élet első napjától kezdve kell indítani egy következetes formában, és annak minden oktatási és szociális intézményben jelen kell lennie.

Más szóval az embereket egy olyan helyzetbe kell hozni, amikor megérzik a csapásokat és a társadalom negatív reakcióját, felfedezik ezeket a reakciókat saját magukban, és ezáltal képesek magukat a korrigáltabb állapotba hozni.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,146 seconds.