Dr. Michael Laitman

Az igaz adakozás az, amikor kilépünk magunkból (haladóknak)

Kérdés:

A “mások iránti adakozás” vágya ugyancsak önző vágyat jelez, mivel magunk számára akarunk valamit megkapni, mivel “én akarok” adni. Szóval ez valódi adakozás?

Válaszom:

Az adakozás vágya nem hasonló, és nem kapcsolódik más vágyainkhoz. Azonban a “másoknak adás” ahogy azt a legtöbb ember manapság gondolja, egyátalán nem az adakozás iránti vágy, mivel az ugyanaz az élvezet iránti önző vágy, amely egyszerűen úgy jelenik meg, mintha a mások érdekében használnánk azt fel.

Ezért van az, hogy a másik személy iránti közvetlen adakozás iránti vágy nem létezik a Természetben. Mindez lehetetlen, mivel ez egyenértékű lenne azzal, hogy kilépünk saját magunkból.

Szóval mit tehetünk? Meg kell próbáljunk “kilépni magunkból”. Amennyiben a személy megpróbálja ezt, elérkezik annak megértéséhez, hogy mindezt csakis a Teremtő képes megtenni számára. És ezzel felfedezzük a Teremtőt!

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,631 seconds.