Dr. Michael Laitman

Pénzkeresés a pénz érdekében

Kérdés:

Mit jelent az, hogy pénzkeresés a pénz érdekében?

Válaszom:

Ez azt jelenti, hogy az emberek a pénzért élnek, és nincs szükségük másra.

Tegyük fel, hogy egy jachtot akarok vásárolni, hogy azt élvezhessem. A tengeren akarok vele vitorlázni, és olyan messze a nyílt vizekre kijutni, amennyire csak lehetséges. Ez az a cél, aminek érdekében keményen dolgozom. Nem a pénz érdekében, hanem a jacht érdekében. Igazából nem is jacht ami fontos, hanem az élvezet amit azon keresztül kapok. Elképzelem, hogyan ugrok fejest a jachtról a tengerbe, és a delfinke melett úszom, akik a vízben melettem ugrálnak. és ezt a képet látom a fejemben minden pillanatban.

Másrészről vannak olyan emberek, akik a pénzért önmagáért dolgoznak, csak azért, hogy újabb nullákat adhassanak hozzá bankszámlájukhoz. A számla értékét akarom növekedni látni minden egyes nap. És ez ad nekem boldogságot. A számokat nézegetem és ez tölt meg boldogsággal. Nem látok semmi mást. Nem képzelek el semmit a számok mögött. Nem látok jachtot, éttermet, vakációt, csak a bankszámlán látható számokat. Ezt jelenti a “pénz a pénz érdekében”.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,690 seconds.