Dr. Michael Laitman

Milyen lesz a jövő emberisége?

Kérdés:

Hogyan fog a jövő emberisége élni?

Válaszom:

A jövő emberisége az emberek fejlődésének megfelelően lesz megszervezve szabályzatok helyett. Báál HaSzulam leírja mindezt “Az Utolsó Generáció” című könyvében. Mindemellet ez csak addig tart majd, amíg az emberiség teljesen nem korrigálja magát, és el nem éri a Teremtő szintjével megegyező adakozást. Akkor a fizikai világ – ahogy most ismerjük azt – megszűnik majd.

Kérdés:

Amennyiben a személy a fizikai testében marad, akkor azzal kapcsolatos vágyai is vele maradnak, beleértve állati vágyait.

Válaszom:

Minden vágynak megvan a haszna. Vágyainkat nem tekintjük önzőnek, ha szükségesek létezésünkhöz. Amikor ennek megfelelően vannak használva, akkor azokat is spirituálisnak tekintjük. Ezért van, mivel a táplálék, szex és bármilyen más vágy arra használatos, hogy általa a Teremtőhöz válhassunk hasonlóvá. Arra szolgáló eszközökké válnak, hogy a Természet közös harmóniájának részévé válhassunk.

Az emberek elérik majd azt az állapotot, ahol a fizikai és spirituális test fenntartásának célja az adakozás és szeretet valóságában létezik.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,128 seconds.