Dr. Michael Laitman

Az Izraeliek azt hiszik, hogy a Templom újraépítésére várnak

Híradás (a JTA Org által):

“Közvéleménykutatás: A legtöbb Izraeli tudatában van annak, hogy a Templomot Tisa B’Av alkalmával rombolták le” A megkérdezett Izraeli felnőttek 97%-a tudta a Szent Templom lerombolásának dátumát, egy kimutatás alapján…A megkérdezett Izraeliek 64%-a, köztük 47% szekuláris ember azt mondta, hogy szeretnék, ha a Templom újraépülne.

Kommentárom:

Ez így van: ők “várnak”, arra várnak, hogy valaki majd megjelenik, és felépíti a Templomot számukra. Ezen túl azt hiszik, hogy a Templom az egy épület lesz, ahol különleges szertartások lesznek majd, és egy olyan hely, ahol emberek munkát találhatnak. Mindezt örökségük (és saját létezésük) bizonyítékaként látják, valamit mint egy túrisztikai jelképként és politikai intézményként.

Azonban senki nem érti meg, hogy a “Templom építése” azt jelenti, hogy minden egyes állampolgár megteremti a szeretet és adakozás tulajdonságát saját magában. vagy más szóval mindez a személy átváltozását jelenti egoistából azzá a személlyé, aki mindenkit szeret.

Nem igazából a Temlom az amit síratnak, hanem saját önző ambícióikat. Írva van, hogy a Templom az emberek egymás iránti indokolatlan gyűlölete miatt lett lerombolva. Az is írva van, hogy minden egyes nappal, amíg a Templom nincs úja megépítve, az úja és újra leromboltatik. Ez azt jelenti, hogy mindaddig, amíg az emberek nem korrigálják magukat, a “felebarátaik iránti szeretet” (mellyel a Templom fennállása alatt rendelkeztek) lerombolva marad.

Valahogy úgy tűnik senki sem aggódik amiatt, hogy ez a szerető kapcsolat hiányzik az Izraeli társadalom polgárai között. És az oktatási rendszer – akár szekuláris, akár ortodox _ nem igazán inspirál valódi vágyat a Templom iránt.

Ennél fogva a közvéleménykutatás százalékos adatai nem valóságosak: az emberek nem értik a Templon valódi értelmét.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,630 seconds.