Dr. Michael Laitman

Az új generációnal másképpen működik majd az elméje

Kérdés:

Az elmúlt években a pszichológusok kimutatták, hogy a fiatalság kevésbé képes a figyelmét megfelelően koncentrálni, és jövőbeni cselekedeteket megfelelően megérezni és megtervezni.

Válaszom:

Mindez valójában egy pozitív fejlemény, mivel semmilyen negatív nem létezik a Természetben. Az embereknek át kell haladniuk ezen a fázison, mivel az összes pozitív tulajdonság és képesség a negatívokból keletkezik, nő ki.

Kérdés:

Azokat az embereket akik szeretik a könyveket, mint például én, olyanok váltják fel, akiket a számok érdekelnek inkább, akiknek teljesen más értékrendszerük és érzékelésük van. Mivel ezek az emberek ennyire különböznek az olyan típusú emberektől, mint én vagyok, nem képesek minket meghallani, vagy megérteni. Hogyan legyünk képesek velük kommunikálni, hogy egyátalán meghallgassanak minket?

Válaszom:

Amennyiben ez a változás tényleg történik, az azt jelenti, hogy pontosan az ilyen típusú emberek kezdenek érzékenyebbek lenni, és kezdik érzékelni a spirituális világot, a filozófusok, és a múlt gondolkodói helyett. A dolgok lehet, hogy épp ellenkezőleg működnek, mint ahogy várjuk őket: a logika, tudatosság, és az analitikus és szintetizáló képesség, mellyel a nagy felvilágosult gondolkozók rendelkeztek, éppenséggel akadályként jelennek meg, mely visszatartja őket attól, hogy beléphessenek az új, spirituális világba.

Kérdés:

Akkor milyen fajta gondolkodás a hasznos?

Válaszom:

Gondolataink vágyaink eredményeképpen jelennek meg, mivel a vágy a természetünk alapja. Ennél fogva az értelem csak annak megfelelően jelenik meg, amennyiben vágyunk el akar érni valamit. Amennyiben vágyom valamilyen beteljesülésre, akkor értelmem ennek megfelelően fejlődik. Ellenkező esetben nem lenne értelmem (elmém).

Minnél joban vágyom valamire, és minnél inkább valami magasabb, új és ismeretlen célra irányul vágyam, annál inkább fejlődik elmém ennek az új vágynak megfelelően.

Amikor a Kabbala az értelemről, vagy elméről beszél, nem valamilyen önző értelemről szól, melyeket különböző filozófusok, gondolkodók, és tudósok hagytak ránk. Nem arról az értelemről beszél, amire az emberek általában büszkék, melyet általában az ember Emberi részének gondolnak. Ez a fajta értelem nem létezik az emberben, hanem egy olyan önző teremtményben, melynek az elméje csak önző vágyainak kielégítésén dolgozik, olyan vágyaké melyek tudományos és kultúrális értékekre irányulnak, de nem az adakozásra. Az összes ilyen vágy a megszerzésre és önzőségre alapul, és nem az adakozásra.

Ezért van az, hogy minden korábbi kultúrális és akadémikus érték fokozatosan hanyatlani fog. Lassan lejönnek majd a magas lóról, ahol most székelnek, és szükségtelennek bizonyulnak majd. Az emberek csak arra használják majd őket, hogy egyszerű alapként szolgáljanak arra, hogy a következő spirituális szintet elérjük.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,162 seconds.