Dr. Michael Laitman

A Kabbalában nincs varázslat, csak tudomány

Kérdés:

Lenne egy kérdésem. A “Kabbala éjszakái” című filmben láthatjuk, ahogy Kabbalisták képesek voltak a jövőt megmondani. De ez a múlt Kabbalistáira vonatkozott. Azt is említette Ön, hogy manapság nincsenek Báál HaSzulamhoz mérhető tanárok.

Azonban hallottam valakit megemlíteni, hogy élnek ma olyan emberek akik speciális erőkkel rendelkeznek, és képesek maguk körül a fizikai valóságot megváltoztatni. Például képesek a köveket homokká változtatni, és képesek több helyen is jelen lenni ugyanabban a pillanatban. De nem ezek a varázslatok a céljuk, az egyetlen céljuk az, hogy közelebb kerüljenek a Teremtőhöz.

Képesek mindezeket a dolgokat teljesen természetesen véghezvinni, mindenféle varázsige, ezoterikus gyakorlat, vagy misztikum nélkül. Szóval tisztelettel kérdezném: hogyan lehetséges az, hogy a Kabbala az egyetlen igazság? Hogyan lehetséges az, hogy csak a Kabbalisták ismerik az igazságot?

Válaszom:

Nincsenek csodák világunkban. Olvassa el Báál HaSzulam “A Kabbala tudományának lényege” című cikkét, ahol elmagyarázza, hogy a Kabbala az egy tudomány, ami azt jelenti, hogy mindaz adatokra alapul, melyeket kísérletek módszerén keresztül szereznek meg és elemeznek ki. Ugyancsak javasolnám a “Zohár könyvéhez írott bevezetőt”, ahol az érzékelés határairól ír – azaz, hogy csak az anyagot és annak formáját vagyunk képesek észlelni, feldolgozni, azonban az esszenciát, és az absztrakt formát nem.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,630 seconds.