Dr. Michael Laitman

Még a “mohó” fák is tökéletesek az emberekkel ellentétben

Híradás (a New Scientist által):

“A mohó fák hagynak teret a kisebb növényeknek”. Bár magukévá teszik a források nagy részét, a fák hagynak elég “morzsát” a kisebb szomszédos növényeknek, hogy azok megélhessenek, kutatók állítása szerint. Ezek az eredmények ellentétesek korábbi véleményeket, hogy a növények versengenek egymással, és támogatja azt az újabb nézetet, hogy a növények mérete meghatározza a szomszédos fajok összetételét és túlélését…A növények közötti interakció összetettebb annál, hogy csak kegyetlen a megélhetésért folyó kűzdelem legyen, sok növény előnyt élvez azáltal, hogy nagyobb, és jóval forrás igényesebb szomszédok árnyékában él.

Kommentárom:

A Természetben minden tökéletes és öszzekapcsolódott. Mi emberek vagyunk az egyetlen kivételek, és mivel tökéletenek vagyunk, képtelen vagyunk a Természet tökéletességét felismerni. Ami számunkra úgy tűnik, mint a hatalomért vívott harc, az igazából a Természet szigorú törvényeinek a megvalósulása. Csak az ember lett tökéletlennek teremtve, és ennek megvan a célja, hogy mi magunk tanulmányozzuk a Természetet (a Teremtőt) és ezáltal saját erőfeszítésünk alapján váljunk tökéletessé.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,133 seconds.