Dr. Michael Laitman

Az ember az egyetlen a valóságban mely korrekcióra szorul

Kérdés:

Az elmúlt években az orosz tömegtájékoztatásban a közvélemény nagymértékű manipulációja folyik. Sőt mi több, az a hatás, melyet az információ sűrűsége és folyama meghozott, túllépi az emberek normális szükségleteit, és képességüket, hogy mindazt feldolgozzák, és befogadják. Ez azt is jelenti, hogy a felfogásuk alapvetően eltorzult, hibás, és egészségtelen, a tartalomtól függetlenül. Tudna erről valamit mondani?

Válaszom:

Csakis oktatás és felvilágosítás képes ezt helyreállítani. Azok között a körülmények között kell működnünk, melyek jelenleg léteznek, a jelenlegi valóságban, anélkül, hogy bármit is megpróbálnánk lerombolni. Csak egy dolog van a valóságban, melyet korrigálnunk kell – az embert.

A Kabbala nézete ezzel kapcsolatban a következő: Mondjuk azt, hogy van egy olyan tabletta, melyet bedobhatnánk a város vízellátásába, és amikor az emberek vizet isznak, az okosabbá teszi őket, kevésbé lesznek előítéleteik, és kedvesebbé válnak. Még ha lenne is ilyen lehetőségünk, semmiképpen nem szabadna azt kihasználnunk! Amire szükségünk van, az egy tudatos önkéntes korrekció.

Ennél fogva fokozatosan kell az embereket abban segítenünk, hogy megérezzék tulajdonságaik korrekciójának szükségét. A személynek ezt a megértést magától kell elérnie. Ez azért van, mert a teljes uralkodó önzőség mélységét fel kell először fedezzük. Mindez a Természettől származik bennünk. A Természet szándékosan hoz létre bennünk olyan belső tulajdonságokat, melyek ellentétesek a spiritualitással, annak érdekében, hogy megértsük, mindezen ellenkező állapot fölé kell emelkedjünk.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,112 seconds.