Dr. Michael Laitman

Ne korlátozzuk materiális élvezeteinket!

Kérdés:

Láthatunk olyan képeket a blogon, mely azt mutatja, hogy Ön sem veti meg az élet materiális élvezeteit. Én például nagyon szeretem a mozikat.

Mindez azt jelenti, hogy a spirituális cél még nem eléggé fontos számomra? Az Interneten terjesztem a Kabbalát, és afelé haladok, hogy szerkesztője legyek a Bnei Baruch anyagoknak. Minden nap nézem a reggeli leckéket, és sok időt szentelek a belső munkának. Azonban elegek-e erőfeszítéseim, hizen még mindig találok időt arra, hogy moziba menjek hetente egyszer kétszer?

Válaszom:

Semmilyen módon ne korlátozza magát. Csak tanulja a Kabbalát, és fokozatosan meg fog változni tanulmányainak megfelelően. Egyenlőre tartson meg minden olyan élvezetet amit élvez, és csak gondolja őket apró “gyengeségeinek”. Aszkétizmus, erőszak és megszorítás mind ellenkezik a spirituális fejlődéssel! Minden megfelelő belső változás a személyben a Felső Fény hatására jön létre (Ohr Makif), annak a mondásnak megfelelően, hogy “Én teremtettem a gonosz hajlamot, és Én teremtettem a Tórát annak korrigálására, mivel a Tóra Fénye képes a személyt a Forráshoz visszajuttatni.”

A Kabbala tanulásán keresztül beindítjuk a belső átváltozást, amíg végül megszerezzük a Teremtővel formánk azonosságát. Nincs más módja annak, hogy valóban korrigáljuk magunkat. Ezért van az, hogy a Kabbala ellenez mindenfajta megszorítást, vagy bármi más módszert a tanuláson kívül.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 1,363 seconds.